10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFonduri pentru repararea blocurilor

Fonduri pentru repararea blocurilor

Reparatiile la blocurile a caror structura de rezistenta s-a degradat, precum si la cele care ar necesita consolidarea acoperisurilor ar putea fi facute, din trimestrul IV al acestui an, dupa ce vor putea fi implementate proiecte prin Fondul Român de Dezvoltare Sociala. In municipiul Petrosani exista sute de blocuri in aceasta situatie, dar cel mai grav afectate sunt cele din cartierul Aeroport. „Speram in banii care vor ajunge la noi prin FRDS si atunci lucrarile ar putea sa inceapa chiar din toamna. Locatarii trebuie doar sa se constituie in asociatii de proprietari si apoi sa faca propuneri, pentru ca vor fi selectate proiectele cele mai urgente“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Situatia este similara in toate orasele Vaii Jiului, pentru ca pâna acum foarte putine blocuri au intrat in programe de reabilitare, dupa ce locatarii au reusit sa câstige, cu concursul primariilor, proiecte de reabilitare a acoperisurilor sau, in cazul orasului Uricani, când s-a reusit consolidarea unor blocuri foarte vechi.


Pentru realizarea acestor proiecte, toti locatarii din blocurile ce necesita reamenajare trebuie sa se constituie in asociatii de proprietari, acestea fiind singurele cu statut juridic, care pot sa devina partenerii primariilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS