24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriModernizarile ridica pretul apartamentului

Modernizarile ridica pretul apartamentului

Inainte de a se muta in casa „noua“, majoritatea craiovenilor incearca sa dea personalitate imobilului respectiv. Specialistii recomanda insa ca aceia care planuiesc sa pastreze locuinta pentru o perioada scurta sa fie cumpatati când vine vorba de investitii.


In Craiova, majoritatea celor care investesc in modernizarea apartamentelor o fac pentru a le transforma intr-un spatiu de locuit in conformitate cu ideile proprii despre ceea ce inseamna caminul ideal. Cei care cumpara un imobil pentru a locui in el numai o mica perioada si planuiesc ca peste câtiva ani sa-l vânda pentru a achizitiona altul mai scump ar trebui insa sa fie ceva mai rezervati la investitii. In caz contrar, risca sa nu-si recupereze banii investiti. „In conditiile in care si-au achizitionat un imobil mai modest pentru a-l vinde ulterior, persoanele respective investesc (si e bine sa investeasca) atât cât sa creeze un climat in care sa se simta bine“, a declarat Niculina Otovescu, directorul agentiei imobiliare Bela.


Investitiile in apartamentele din zona centrala pot fi recuperate


Daca se hotarasc totusi sa investeasca sume considerabile in apartamentul ce urmeaza sa fie vândut in scurt timp, craiovenii ar trebui sa tina cont si de locatia sa. Astfel, daca e situat intr-o zona buna, oltenii isi vor recupera cu siguranta banii cheltuiti. „Craiovenii isi recupereaza investitia daca apartamentul respectiv este situat in zona centrala, are termoficare si este la etajul unu, doi sau trei. Alt element important este si existenta in apropiere a unei scoli si a magazinelor“, a spus Otovescu. Potrivit acesteia, daca apartamentul este situat la etajul zece, pe Rocada, de exemplu, proprietarul nu are sanse prea mari sa-si recupereze banii, fiind posibil chiar sa iasa in pierdere.


Modernizarile cresc valoarea apartamentelor cu maximum 10%


Desi s-ar crede ca o gresie scumpa, de buna calitate, tavanul fals, spoturile si aerul conditionat sunt cele care cresc imediat valoarea unui apartament, pe piata imobiliara lucrurile nu stau chiar asa. „In piata se mentine in continuare tendinta craiovenilor de a achizitiona in special apartamentele fara imbunatatiri deosebite, in care se pot face modificari dupa propriul gust. Din categoria modernizarilor care cresc pretul unui apartament fac parte separarea de gaze si inlocuirea tâmplariei externe si interne“, a spus Niculina Otovescu. Potrivit acesteia, gresia, faianta, parchetul, spoturile si arcadele conteaza si ele, dar la un nivel secundar. Specialistii considera insa ca modernizarile cresc pretul unui apartament de 85.000 RON cu aproximativ 5.000 RON. In general, in piata, modernizarile nu ridica valoarea imobilelor cu mai mult de 10%.


„In câtiva ani, pretentiile cumparatorilor vor creste“


Orice imbunatatire are insa rolul ei când vine vorba de cresterea pretului unui apartament. „In câtiva ani, pretentiile cumparatorilor vor creste din ce in ce mai mult. Izolarea termica si fonica, o tocarie buna, o microcentrala, rigips, aer conditionat, toate cresc pretul unui apartament in acest moment, iar in curând vor fi necesitati“, a spus unul dintre agentii imobiliari de la Colosseum.


Având in vedere ca din categoria celor care achizitioneaza apartamente scumpe, cu imbunatatiri, fac parte in special persoanele cu un statut social ridicat, pentru a reusi sa-si recupereze investitia si sa obtina si profitul dorit, craiovenii ar trebui sa fie atenti si la detalii. Astfel, finisajele efectuate trebuie sa fie de o calitate superioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS