Acasă Bani & Afaceri Craiova sufera de „poluarea lenesului“

Craiova sufera de „poluarea lenesului“

In ceea ce priveste poluarea cu substante nocive, in Craiova nu sunt depasite frecvent limitele admise, insa nu acelasi lucru se poate spune despre pulberile stradale. „In ceea ce priveste pulberile stradale, limita admisa este de 50 de micrograme pe metrul cub. Or, la noi poluarea atinge 80 si chiar 100 de micrograme pe metrul cub. Acest tip de poluare se mai numeste «poluarea lenesului». Cine este vinovat ca se ridica nori de praf de pe strazile orasului? Atât cei care nu spala rotile autoturismelor, cât si primaria, care, prin serviciul sau de salubritate, ar trebui sa se ingrijeasca sa curete strazile de praf. Dar am vazut si o oarecare indolenta din partea autoritatilor locale“, a declarat Ionel Bala, sef Serviciu monitorizare in cadrul APM Dolj.


Bala a mai spus ca deocamdata nu stie sa existe sanctiuni pentru necuratarea strazilor de praf, dar ca edilii ar trebui sa se sesizeze si sa ia masuri. La rândul sau, viceprimarul care raspunde de curatenia orasului, Gheorghe Nedelescu, a declarat ca municipalitatea isi face treaba cât poate de bine. „Noi incercam sa ne facem treaba cât mai bine. Cât reusim, ramâne sa aprecieze cetatenii municipiului“, a spus Nedelescu.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version