Acasă Bani & Afaceri Fara venituri din cauza neglijentei

Fara venituri din cauza neglijentei

Aproximativ 20 de beneficiari ai venitului minim garantat din Aninoasa au ramas fara banii asigurati de la primarie, majoritatea din cauza ca nu si-au depus actele doveditoare la termen. Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa, a spus ca numai o parte dintre ei au trecut pe masuri active, restul insa au ramas fara bani in luna iunie.


„Nu putem concepe sa primeasca bani de la bugetul si asa sarac, atâta timp cât nu aduc actele doveditoare, sau, in unele situatii, sa-i primeasca degeaba, pentru ca nu vor sa munceasca. Am intrerupt venitul minim garantat la câtiva dintre ei, dupa ce au fost descoperiti ca nu muncesc“, a spus Botgros.


In total, la Aninoasa sunt 257 de persoane care beneficiaza de venitul minim garantat, efortul financiar lunar fiind de 16.239 RON. Verificarea celor care ar trebui sa presteze munci in folosul comunitatii, in schimbul celor 2,7 milioane de lei vechi, a fost intetita o data cu inrautatirea situatiei financiare a primariei, dupa inchiderea minei Aninoasa, care aducea venituri la bugetul local.


Pentru ca populatia este saraca, anul acesta, de la bugetul local al orasului Aninoasa au mai fost acordate ajutoare de urgenta doar la 18 persoane care necesitau interventii chirurgicale, suma totala fiind de aproximativ 100 de milioane de lei vechi. In plus, tot din acelasi motiv, alte 261 de persoane beneficiaza de subventii pentru consumul a trei metri cubi de apa rece lunar si pentru 60 de kilowati/ora consumati pe fiecare familie.

Exit mobile version