8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZilele femeilor antreprenor

Zilele femeilor antreprenor

Pentru a face fata concurentei europene dupa aderare, mediul de afaceri reprezentat de femeile din Dolj ar trebui sa fie mai dinamic. Astfel, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a organizat ieri, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie (CCI) „Oltenia“ si Camera de Comert si Industrie Vâlcea, o intâlnire cu femeile antreprenor din judet. Cu aceasta ocazie, femeile de afaceri din judet au aflat de programele ANIMMC de sprijin pentru IMM-uri si de facilitatile oferite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj pentru angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza someri. „Daca pentru 3.000 de italieni mediul de afaceri din România e avantajos, inseamna ca si pentru noi trebuie sa fie. In România exista fel de fel de programe si bani ce pot fi accesati. Trebuie insa sa aveti initiativa si sa fiti bine informate. E important ca acum sa puneti bazele unor firme mai solide si mai competitive“, a declarat Gabriela Tasca, consilier superior in cadrul ANIMMC.


Intâlnirea de la CCI face parte din Caravana de informare „Zilele femeilor antreprenor“, derulata cu sprijinul Retelei Centrelor Euro Info. Craiova este cel de-al treilea oras vizitat de caravana, dupa Cluj-Napoca si Sibiu. Vor mai fi vizitate orasele Arad, Suceava, Târgu Mures, Bacau, Pitesti si Tulcea.


Craiovencele – sub lupa francezilor


In perioada 24-25 mai, Craiova a fost unul dintre cele trei orase din România care a gazduit delegatia de consultanti din cadrul Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) – Paris care si-au propus identificarea situatiei actuale a antreprenoriatului feminin in regiunea Oltenia. Intâlnirea dintre consultanti si femeile de afaceri din Craiova a fost organizata de Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Craiova (OTIMMC). In cadrul discutiilor, oltencele au afirmat ca au nevoie de o mai buna informare cu privire la facilitatile oferite IMM-urilor si de cursuri de specializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS