17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSIF Oltenia - la loc comanda!

SIF Oltenia – la loc comanda!

Consiliul de Administratie – completat nelegal, schimbarea directorului Salapa – nelegala. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare le recomanda sefilor SIF Oltenia sa respecte legislatia in vigoare si statutul societatii, atunci când mai iau hotarâri.


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), organismul de supraveghere si control al pietei de capital, incurca din nou socotelile sforarilor de la SIF 5 Oltenia. Printr-un aviz transmis recent, CNVM a respins solicitarea societatii de investitii financiare de a coopta in Consilul de Administratie un administrator pe locul ramas liber in urma demisiei lui Ristea Priboi.


Comisia a hotarât ca alegerea lui Mihai Lupoae in acest post incalca Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, deoarece nu a fost adoptata cu majoritate absoluta de voturi. In consecinta, toate hotarârile CA la care a participat si votat Mihai Lupoae trebuie supuse revizuirii din punct de vedere al legalitatii. Alta decizie a CNVM este Ordonanta nr. 412, din 23 mai, prin care se spune ca trebuie sa se intruneasca din nou Consiliul de Administratie pentru cooptarea unui membru in conformitate cu reglementarile in vigoare. De asemenea, Consiliul de Administratie trebuie sa aleaga conducerea societatii potrivit legii si actelor constitutive, adica sa instaleze in functiile de director gereral si director adjunct presedintele, respectiv vicepresedintele CA. Daca nu se doreste actuala formula de conducere (Vasile Salapa – presedinte-director general si Tudor Ciurezu – vicepresedinte-director general adjunct), CNVM recomanda schimbarea actelor constitutive ale societatii in cadrul unei Adunari Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA).


In plus, comisia valorilor mobiliare spune ca demisia lui Vasile Salapa din functia de director general (dar pastrarea functiei de presedinte al CA) si numirea Margaretei Racovita in locul sau ar incalca prevederile Contractului de Societate al SIF Oltenia (art. 10), prin care intre functiile de executie si cele administrative exista o corespondenta. Mai mult decât atât, Margareta Racovita nu ar avea nici macar experienta minima de trei ani in domeniul administrarii de investitii sau al pietei de capital pentru a fi autorizata ca si conducator. Dupa toate cele intâmplate, apele se anunta din nou involburate la SIF Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS