14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAjutor de stat pentru firmele in dificultate

Ajutor de stat pentru firmele in dificultate

Consiliul Concurentei a autorizat o schema de ajutor de stat pentru restructurarea intreprinderilor mici si mijlocii aflate in dificultate, facilitate care va fi acordata la privatizarea firmelor aflate in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).


Autoritatea a estimat ca vor beneficia de alocari de ajutor de stat 35 de intreprinderi mici si mijlocii. Bugetul prevazut este de 203 milioane RON, iar perioada de aplicare este 2006-2008. Obiectivul acestei scheme este sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii aflate in dificultate, in vederea reorganizarii activitatii pe baza unui plan de restructurare care sa asigure reinstaurarea viabilitatii pe termen lung.


Societatile beneficiare de alocari de ajutor de stat in cadrul schemei sunt obligate sa implementeze in totalitate planul de restructurare asumat si sa nu isi majoreze capacitatea de productie peste nivelul aferent anului 2006. Schema de ajutor de stat se aplica in toate sectoarele de activitate, cu exceptia sectorului industriei carbonifere, siderurgiei, agriculturii, pescuitului si acvaculturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS