Acasă Bani & Afaceri Scurte stiri

Scurte stiri

Fiscul vâneaza sediul lui Bica din Segarcea


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a demarat procedurile pentru compensarea unor datorii catre stat ale firmei GENERAL COMI SA, patronata de omul de afaceri Victor Bica. Potrivit site-ului Ministerului Finantelor Publice (MFP), societatea inregistra la sfârsitul anului trecut debite catre stat in valoare totala de aproximativ 560 de milioane de lei vechi. Pentru a stinge datoriile, fiscul doljean a pus ochii pe o cladire care apartine firmei din localitatea Segarcea. Procedura de compensare se face numai cu acceptul debitorului, dar este greoaie si trebuie aprobata de o comisie speciala. Apoi, imobilul cu pricina trebuie evaluat. Numai dupa evaluare se poate vedea daca firma ar fi dispusa sa accepte compensarea. Fiscul vrea cladirea si pentru ca administratia financiara din localitate sta cu chirie, neavând un sediu in proprietate. „Pâna de curând, administratia financiara a functionat intr-o gradinita retrocedata pe Legea nr. 10/2001, care apartine SC CERVINA Segarcea. Ulterior, am mutat institutia la o scoala si platim chirie consiliului local“, a precizat Mihai Antonescu, director executiv adjunct al DGFP Dolj. (B.G.)


Apa mai scumpa


Locuitorii din Valea Jiului vor plati un pret mai mare pentru apa pe care o consuma, dupa ce Consiliul Judetean Hunedoara a decis majorarea tarifului la serviciile de canalizare-epurare, incepând cu 1 aprilie. Tariful aprobat pentru apele pluviale si cele meteorice, de catre ANRSC, este acum de 0,40 RON/mc, fara TVA, si 0,48 RON/mc, cu TVA inclus. Reprezentantii Regiei Autonome a Apei din Valea Jiului spun ca tariful a trebuit sa fie majorat din cauza cresterii pretului la energia electrica, combustibili, servicii, materii prime si materiale, preturi care nu au mai crescut din august 2003.


Desi locuiesc intr-o zona de munte, cu multe izvoare si posibilitati multiple de captare a apei, locuitorii din Valea Jiului platesc un pret pentru apa potabila printre cele mai mari. (D.M.)


Drumurile judetene, cârpite cu sase miliarde de lei


Autoritatile doljene sunt hotarâte ca, pâna in preajma Sarbatorilor Pascale, drumurile judetene sa fie netede ca-n palma. Incepând de luni, angajatii Societatii Comerciale Lucrari Drumuri si Poduri (SCLDP) Dolj au fost trimisi in teren pe drumurile din judet, pentru a identifica gropile aparute in carosabil si a le astupa. Ploile abundente, alunecarile de teren si zapada depusa pe sosea peste iarna au provocat aparitia unor gropi care reprezinta, in opinia autoritatilor, adevarate capcane pentru soferii neatenti. Eugen Georgescu, directorul SCLDP Dolj, a declarat ca problemele cele mai mari au aparut in nord-vestul judetului, unde au avut loc alunecari de teren care au afectat drumurile judetene. „Am inceput o campanie de plombare a drumurilor judetene pentru ca, din cauza apelor care au stagnat pe drum si a infiltratiilor, au aparut in multe locuri dezlipiri ale suprafetelor asfaltate. Se va lucra pe toate drumurile judetene unde sunt probleme, dar ne vom concentra in special pe zona de nord-vest, unde alunecarile de teren au devenit un fenomen frecvent iarna aceasta, care a afectat soselele din judet. Speram ca pâna de Pasti lucrarile sa fie finalizate, iar doljenii sa poata merge la tara pe un drum cât mai bun“, a spus Eugen Georgescu. Valoarea totala a campaniei de plombare a drumurilor judetene este de sase miliarde de lei vechi. (C.B.)

Exit mobile version