16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft va lansa noua versiune Windows

Microsoft va lansa noua versiune Windows

Cea mai noua versiune a sistemului de operare Windows, produs de Microsoft, va include functii specifice pentru receptie tv si inregistrari, precum si alte functii care au drept scop utilizarea sistemelor PC pentru divertisment.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, oficialii gigantului Microsoft au anuntat luni ca noul Windows Vista Home Premium, care urmeaza sa fie lansat in a doua jumatate a acestui an, va abunda in functii care inainte puteau fi gasite doar in versiunea „Media Center“ a sistemului Windows.


Exista sase noi versiuni de Windows Vista pe care compania planuieste sa le lanseze. Ele includ o versiune de baza, dar si câteva specializate, printre care se numara „Ultimate“, destinata in special utilizatorilor privati. Totodata, exista doua versiuni Vista destinate utilizatorilor care intentioneaza sa foloseasca sistemul PC pentru afaceri, una pentru operatiuni de baza, iar cealalta pentru operatiuni complexe.


De asemenea, Microsoft planuieste sa ofere clientilor sai versiunea „Starter“, creata special pentru tarile in dezvoltare.


Potrivit sursei citate, compania ofera si sase versiuni de Windows XP. Barry Goffe, reprezentant Microsoft, a precizat ca versiunile acestui sistem de operare au fost create mai mult in functie de tipul de hardware pe care il foloseste clientul, in timp ce noile versiuni Vista tin cont in special de multitudinea de operatiuni pe care utilizatorul doreste sa le poata face.


„Nu vrem ca utilizatorii sa cumpere un produs care nu le indeplineste toate cerintele“, a declarat Goffe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS