15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri89 de proiecte SAPARD contractate in Gorj

89 de proiecte SAPARD contractate in Gorj

Gorjul a contractat pâna in prezent 89 de proiecte SAPARD, atât pentru investitii private in industria agroalimentara, pentru dezvoltarea si diversificarea activitatilor in mediul rural, cât si pentru modernizarea infrastructurii rurale.


In cadrul investitiilor private, gorjenii s-au orientat cu precadere spre cresterea albinelor si a melcilor, dar si catre pensiuni agroturistice. Astfel, gorjenii au primit finantare SAPARD pentru 17 proiecte de infiintare a unor stupine, trei ferme de crestere a melcilor si zece pensiuni agroturistice.


Potrivit unui raspuns dat de ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, la o interpelare a senatorului de Gorj Ilie Petrescu, majoritatea proiectelor care au primit finantare SAPARD in Gorj se refera la lucrari de modernizare a infrastructurii rurale. Dintre acestea, zece se refera la modernizarea unor drumuri comunale din localitatile Plopsoru, Rosia de Amaradia, Tântareni, Bumbesti Pitic, Alimpesti, Ciuperceni, Balanesti, Jupânesti, Negomir si Baia de Fier. Alte 16 comune au contractat lucrari de infiintare sau modernizare a retelelor de alimentare cu apa. Comuna Dragutesti este singura care a contractat un proiect de modernizare si extindere a retelei de canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS