20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSponsorizarile pentru fotbal, in vizorul procurorilor

Sponsorizarile pentru fotbal, in vizorul procurorilor

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj verifica, impreuna cu Directia Mari Contribuabili, sponsorizarile facute de Complexurile Energetice Turceni si Rovinari si SNLO in 2004 si 2005.


Procurorii gorjeni au deschis mai multe dosare care vizeaza contractele de sponsorizare si cele incheiate cu prestatorii de servicii de catre unitatile din minerit si energie. Este vorba in principal de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic Turceni si Complexul Energetic Rovinari. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, a declarat ca actele premergatoare anchetelor au fost incepute ca urmare a unor autosesizari din presa, legate de mai multe contracte de licitatii si sponsorizari. Vizate sunt conducerile celor trei mai entitati economice si contractele incheiate din 2004 si pâna in prezent. Ancheta are la baza informatia potrivit careia societatile amintite ar fi facut sponsorizari, cu toate ca inregistrau datorii la bugetul de stat.


Verificari incrucisate


Gheorghe Emil Mota a mai amintit si de un ordin al ministrului economiei si comertului, Codrut Seres, care a interzis alocarea unui procent mai mare de 5%, cu titlu de sponsorizare, de catre agentii economici aflati intr-un subordinea Ministerului Economiei si Comertului. In prezent, Directia Mari Contribuabili, din cadrul Ministerului Finantelor, si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj deruleaza mai multe controale la cei trei agenti economici, dupa cum a precizat prim-procurorul Mota. „O verificare este in derulare la Directia Mari Contribuabili, unde noi am trimis o adresa si stiu ca si Finantele din Gorj au un control. Vrem sa vedem in ce mod s-au facut sponsorizarile pentru clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu si, in general, cum au fost atribuite contractele, chiar si pentru presa. Exista un ordin al ministrului Seres prin care se interzice orice fel de sponsorizare la unitatile care au debite“, a afirmat Gheorghe Mota. Pâna in prezent, minerii din Bazinul Olteniei au cotizat cu 22 de miliarde de lei vechi la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul din Târgu Jiu, pentru returul competitional din Divizia A, CET Rovinari, Turceni si SNLO urmând sa mai vireze in contul clubului suma de 20,5 miliarde de lei vechi.


SNLO iertata de plata a 680 miliarde de lei


Guvernul României a aprobat pe 16 februarie o ordonanta de urgenta, care prevede acordarea de ajutoare, reprezentând scutirea de la plata taxelor catre bugetul de stat, pentru SNLO. Valoarea scutirilor la bugetul asigurarilor sociale, sanatate, somaj si pensii este de 680 de miliarde de lei. In aceste conditii, SNLO a iesit in profit pe 2005 cu 700 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS