13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCasa de Sanatate, controlata de Curtea de Conturi

Casa de Sanatate, controlata de Curtea de Conturi

Din aceasta saptamâna, Directia de Control Financiar Ulterior (DCFU) din cadrul Camerei de Conturi Olt incepe controale pentru descarcarea de gestiune pe 2005 la doua primarii si doua institutii deconcentrate. Controalele la Primaria Ganeasa si Primaria Plesoiu vizeaza exercitiul bugetar aferent anului trecut. La Directia Generala a Finantelor Publice Olt, controlorii financiari vor verifica modul in care fiscul a respectat, pe de o parte, programul de colectare a veniturilor statului, iar pe de alta parte felul in care directia a respectat obligatiile fata de contribuabili.


La Casa de Asigurari de Sanatate Olt, in schimb, oamenii lui Adrian Goga, directorul DCFU, vor initia un nou tip de control, mai lung si complex. „Vom controla modul in care a fost utilizat fondul national unic de sanatate in judetul Olt, de la colectare pâna la beneficiarii de servicii medicale“, a precizat Goga. Se pare ca verificarile de la CAS Olt sunt de fapt primul audit, o modalitate noua de control in comparatie cu descarcarea de gestiune clasica, pe care o va inlocui definitiv in perioada imediat urmatoare.


Camera de Conturi Olt este in plin proces de restructurare si reasezare ca institutie de audit a statului, urmând sa aplice standardele Uniunii Europene in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS