11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Subventii in zootehnie

In 2006, in domeniul zootehnic, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va sprijini prioritar bovinele, ovinele, porcinele si pasarile. Nu au fost uitate insa nici familiile de albine, viermii de matase si pestele de consum.


Astfel, pentru bovine se acorda subventii ce variaza intre 100 si 300 RON pe cap de animal, in functie de modul in care a fost realizata insamântarea si de vârsta vitelului. In timp ce pentru porcine se acorda ajutor financiar in valoare de 50 pâna la 140 de lei/cap de animal, pentru ovine si caprine, crescatorii de animale vor primi intre 20 si 50 de lei/cap de animal.


In ceea ce priveste familiile de albine, acestea vor fi subventionate cu 20, respectiv 30 de lei/familie, in timp ce pentru viermii de matase se acorda ajutor financiar de 120 de lei/cutia de 10 grame de oua de viermi de matase, pentru un numar de 100 de cutii.


In sectorul piscicol, anul acesta subventiile variaza, in functie de specie, intre un leu pe kilogram (crap indigen, cu greutate minima de 2 kg/bucata, si stiuca, cu greutate minima de 2kg/bucata) si patru lei pe kilogram (cega, cu greutate minima de 1 kg/bucata, pastruga si nisetru, cu greutate minima de 2 kg/bucata, si morun, cu greutate minima de 5kg/bucata). Cu 1,2 lei/kg vor fi subventionati salaul (cu greutate minima de 1 kg/bucata) si somnul (cu greutate minima de 2 kg/bucata).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS