17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRaitaru, prietenul lui Mischie, fara certificat de investitor

Raitaru, prietenul lui Mischie, fara certificat de investitor

SC ROVIMCON SA Rovinari, care a fost condusa de afaceristul Ion Raitaru, prieten apropiat al lui Nicolae Mischie, a ramas fara certificatul de investitor emis de ADRSV Oltenia.


SC ROVIMCOM SA Rovinari va trebui sa returneze statului câteva miliarde de lei, intrucât i-a fost retras certificatul de investitor intr-o zona defavorizata. Acesta a fost emis de Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADRSV) Oltenia, intrucât firma avea sediul in Rovinari – zona declarata defavorizata. Dumitru Pârvulescu, directorul adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a primit recent o adresa din partea ADRSV Oltenia, in care se mentioneaza faptul ca firmei ROVIMCON i-a fost retras certificatul de investitor si nu mai poate beneficia de scutirile prevazute de legislatie. Mai mult decât atât, SC ROVIMCON va trebui sa returneze si toate impozitele pe profit de care a fost scutita in perioada in care a detinut actul emis de ADRSV Oltenia.


Banii inapoi


Dumitru Pârvulescu a precizat ca ROVIMCON SA trebuie sa isi achite impozitele pe profit din anii trecuti, din cauza ca firma ar fi beneficiat de scutiri numai in conditiile in care ar fi functionat zece ani si nu ar fi pierdut certificatul de investitor. Societatea nu mai avea cum sa existe in conditiile in care DGFP Gorj a introdus o actiune de lichidare judiciara, firma inregistrând la bugetul de stat debite de aproape 100 de miliarde de lei vechi. SC ROVIMCON Rovinari a fost condusa o buna perioada de omul de afaceri Ion Raitaru, prieten cu Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Potrivit procurorilor, intre firma lui Raitaru si SC SMANIC SRL Matasari, firma aflata tot intr-o zona defavorizata si care apartine lui Mischie, au existat relatii comerciale.


Ajutor intre prieteni


Relatiile de afaceri dintre ROVIMCON si SMANIC l-au ajutat pe Mischie sa demonstreze pe hârtie ADRSV ca SMANIC are activitate, desi anchetatorii au stabilit ulterior contrariul. De altfel, in urma verificarilor derulate anul trecut, si firmei SMANIC i-a fost retras certificatul de investitor. De precizat ca Mischie s-a bucurat de facilitatile oferite de actul amintit, neachitând taxe vamale pentru doua autoturisme aduse din Italia. Astfel, atât Nicolae Mischie, cât si Ion Raitaru au pierdut sansa de a mai fi investitori in zone defavorizate. In perioada sa de gloria, SA ROVIMCON nu a ezitat sa se infrupte din fonduri publice. Firma care a fost condusa de prietenul lui Mischie a efectuat lucrari la Consiliul Judetean Gorj, a construit o parte din blocurile ANL din Târgu Jiu, s-a ocupat de o parte din amenajarea peisagistica a parcurilor ce gazduiesc operele lui Brâncusi si a avut calitatea de antreprenor al lucrarilor de contructie a Pietei Centrale din municipiu, valoarea acesteia fiind de 14 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU