6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSindicalistii din Finante, in proces cu ministerul

Sindicalistii din Finante, in proces cu ministerul

Un sfert din angajatii Directiei de Finante Publice Dolj au dat in judecata ministerul de resort pentru ca nu si-au primit primele de vacanta din 2001. „Dosarul a fost depus la Judecatoria Craiova la inceputul acestei luni. Primul termen de judecata al celor 180 de proteste este luni, 6 februarie“, a declarat Marin Mateica, presedinte al Sindicatului Finante Dolj. Fiecare dintre cele 180 de persoane isi va plati singura avocatul, procesele fiind individuale.


Asa-numita prima de concediu, având aceeasi valoare cu un salariu, era acordata angajatilor, pe lânga indexare. Potrivit lui Ringo Damureanu, presedintele Sindicatului Administratiei Publice din judetul Dolj SED LEX, acest beneficiu financiar a fost suspendat pentru prima oara in 2001. De atunci, in fiecare an, guvernul amâna prima, prin ordonanta de urgenta, pâna la 1 ianuarie anul urmator.


Luând exemplul sindicalistilor doljeni, angajatii Directiilor de Finante Publice din Mehedinti, Bistrita si Cluj au intentat, la rândul lor, proces Ministerului Finantelor Publice. Restul finantistilor din tara asteapta derularea proceselor de aici, urmând ca, in cazul unui rezultat pozitiv, avocatii acestora sa invoce precedentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS