Adio spaga in vama

Autori


Pentru a scoate vamesii de pe lista neagra a coruptiei, incepând de anul viitor, acestia vor face controlul fizic al marfii numai daca exista informatii ca cineva incalca legislatia vamala. Prin aplicarea procedurilor simplificate de vamuire, toti agentii economici isi vor intocmi singuri documentele vamale.

Aplicarea acestor proceduri urmareste fluidizarea traficului in vami si eliminarea birocratiei, incadrându-se in acelasi timp in programul de combatere a coruptiei. „Aplicarea acestei proceduri are avantajul ca firma sau agentul economic isi realizeaza operatiunile fara a lua contact cu vama si devine astfel propria sa vama. Cu alte cuvinte, se reduce contactul cu lucratorul vamal pentru a reduce coruptia“, a declarat Benoni Dimulescu, directorul Directiei Regionale Vamale Craiova. In plus, este un procedeu modern, care respecta reglementarile UE, care prevad ca vamesul trebuie sa se axeze mai mult pe controlul ulterior la sediul firmelor si nu pe controlul la frontiera, care determina uneori blocaje.

Astfel, persoanele fizice nu vor scapa complet de controale, deoarece autoritatea vamala va face controale periodice (la patru-cinci luni), la agentii economici, pentru verificarea corectitudinii intocmirii documentelor si a respectarii legislatiei vamale.

Primii din tara, la declaratii vamale


Aplicarea procedurilor simplificate este conditionata de constituirea, de catre titularul autorizatiei, a unui depozit banesc anticipat, la dispozitia biroului vamal, care sa asigure plata drepturilor vamale datorate. Autorizatia de utilizare a procedurii de declarare simplificata se acorda companiilor care nu au datorii fata de autoritatea vamala si ale caror evidente contabile permit verificarea de catre biroul vamal a operatiunilor. „La Directia Regionala Vamala Craiova, au fost autorizate 72 de societati comerciale, ce lucreaza conform Ordinului nr. 460/24.03.2005. In plus, patru societati sunt in curs de autorizare“, a adaugat Dimulescu.

Ponderea declaratiilor vamale in procedurile de declarare simplificata, din totalul declaratiilor vamale depuse de agentii economici autorizati la nivelul Regionalei Vamale Craiova, este de 84,85%. In acest sens, suntem pe primul loc in tara. Printre birourile cu cel mai mare procent se numara Biroul Vamal Craiova (99,6%), Biroul Vamal Corabia (99,16%) si Biroul Vamal Slatina (98,93%).Comenteaza acum

3 Comentarii

  1. Radu Notaru said:

    Adio! Dar raman cu tine. Cine poate sa creada un astfel de articol care e precedat de alte cel putin 50 de articole de acelasi gen care nu au probat ca ar fi devenit realitate. De ce tocmai acest articol ar deveni real?

  2. Securistu said:

    Daca nu stiti bancul cu vamesii,atunci aflati ca…..de ziua unui vames,colegii vor sa i cumpere ceva, dar ce?…Unul propune o masina,dar ceilalti zic ca este putin …altul propune o casa…tot putin. Al treilea propune ca toti colegii sa i dea ciubucul pe o zi si toti sar ca arsi….Ba dao dracului ca este prea mult…Chiar credeti ca rechinii de la centru se lipsesc asa de odata de darul care vine de la VA muirea celor care trec prin mana lor la frontiera?…

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 1 februarie 2006

Actualitate

» Basescu sare la gâtul guvernului
» Bush promite mentinerea rolului conducator al SUA in lume
» Mutarea bolnavilor din Poiana Mare nu aduce economii
» Masuri anticoruptie in codul etic al UCB
» Muntele luminat
» Prima pârtie de schi in Pasul Vâlcan
» Copiii din Motru patineaza gratuit
» Mineri falimentari

Local

» Abandonati in maternitate
» Amorezii din canal
» Baie comunala in Târgu Jiu
» Copiii de la Bistrita, parasiti in frig si infometati
» Scurte stiri
» Albert Camus sau dreptul de a nu minti
» Limba cu gâtu’-ntins
» Marea drama a copiilor castrati pentru opera
» A murit tenorul Ludovic Spiess
» Falsificatori de carduri, trimisi in judecata
» Taiat de locomotiva
» Inca un deces in urma exploziei din Lapus
» Accident mortal pe DN 56
» A murit si Boris Pitec
» Scandal in ograda lui Calin
» Benzinaria lui Camataru – misiune indeplinita
» Consilierii au gasit nod in papura regiilor primariei
» Scurte stiri

Dolj

» Hoti de subansamble prinsi

Gorj

» 38 de gorjeni au alt nume
» PNL Gorj colaboreaza cu o organizatie pro-Cozma

Sport

» Viata grea pentru juveti
» Scurte stiri
» Blestemul punctului cu var
» Amical in noroi
» Lung si-a conturat echipa de baza
» Danciu face cariera in Qatar League

Bani & Afaceri

» Guvernul scumpeste mobila
» Doljul pierde banii Europei din cauza drumurilor
» Salarii mai mari pentru directorii de spitale
» Certificatele de urbanism, de 130 de ori mai ieftine
» Israelienii vor sa construiasca un cartier de locuinte la Craiova
» Craiovenii inchiriaza case cu 5.000 de euro/luna

Magazin

» Adio, celulita!
» Secrete de la Hollywood – silueta de vedeta
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Top