Cum sa obtii permisul auto pe calculator

Autori


Trei craioveni au reusit ca in ultimele sapte saptamâni sa incheie contracte cu 25 de firme din sapte judete ale tarii. Produsul pe care ei il vând, un software pentru obtinerea permisului de conducere, l-au gândit si creat singuri.

In ultima perioada, capitalul uman din domeniul IT, din Craiova, a avut tendinta de a migra spre localitatile in care volumul de investitii in societatile cu profil de tehnologia informatiei este mai mare (Bucuresti – 75% sau Timisoara – 12%, comparativ cu 1% in Craiova). Cu toate acestea, exista olteni care au incredere in zona pe care o reprezinta si considera ca entuziasmul si munca aduc dupa sine succesul. Astfel, trei tineri din Craiova (Sorin Macesanu, Cosmin Anghel si Eugen ), de 29, 26, respectiv 25 de ani, au reusit ca dupa un an de munca in echipa sa lanseze un software care pare sa aiba succes pe piata de profil. La realizarea acestui program au lucrat opt oameni, dintre care cel mai tânar are 24 de ani, iar cel mai in vârsta 29. Cei doi graficieni, cei doi programatori si webdesigner-ul au urmat cursurile Facultatii de Automatica. Coordonatorii de proiect, in numar de trei, au terminat insa facultati cu profiluri diferite: ISE, Drept, respectiv Electromecanica. Toti au fost insa insufletiti de pasiunea pentru calculatoare.

Program pentru viitorii soferi

„Auto B+“ este un software pentru obtinerea permisului de conducere auto, pentru categoriile A, B, C si D, si se gaseste pe piata de doua saptamâni, in 25 de scoli de soferi din sapte judete (Dolj, Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges, Olt si Giurgiu). CD-ul contine legislatia rutiera (curs de legislatie si mecanica), teste grila animate, simularea probei scrise a examenului (nu poti sa revii asupra raspunsului si esti conditionat de timp), harta rutiera a României (include si indicarea traseelor si distantelor dintre principalele localitati din tara). Spre incântarea gamer-ilor, si nu numai, CD-ul mai contine si simularea in timp real a conducerii unui autoturism, si a probei practice de conducere a motocicletei in poligon, concepute ca un joculet. „Programul, care costa 250.000 de lei, se adreseaza in special celor care vor sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere, dar si scolilor de soferi. Am vrut sa venim cu ceva nou. Si credem ca acest soft se adreseaza unui segment de piata destul de mare“, a declarat Sorin Macesanu, director de marketing al firmei producatoare (Prophet).


„Vrem sa ajungem la nivelul celor de la Blizzard“

Baietii sunt mândri de faptul ca au pornit din Craiova si vor ca pâna la sfârsitul lunii februarie sa reuseasca sa distribuie software-ul in partea de sud a României, si in sudul Transilvaniei, cu exceptia judetelor Tulcea si Constanta, urmând ca in timp sa se extinda in toata tara. „Nici o firma contactata nu a refuzat sa semneze contractul cu noi. In Pitesti, de exemplu, se gândeau sa-l includa in pretul scolii“, a adaugat Macesanu. Pâna sa se orienteze spre acest domeniu, baietii s-au mai ocupat de publicitate si au avut un copy-shop. Acum insa sunt mai hotarâti ca oricând sa cunoasca recunoasterea nationala cel putin. „Oamenii de calitate sunt tentati sa plece in Bucuresti. Noi am vrut sa facem ceva pentru noi, cu care sa ne mândrim. De ce sa lucram pentru altii? Pe viitor vrem sa ajungem la nivelul celor de la Blizzard“, a afirmat Cosmin Anghel, juristul firmei.Comenteaza acum

4 Comentarii

  1. cineva din multime said:

    Super ! La cat de putine te invata in ziua de azi o scoala de soferi…este binevenit un asemenea program. Felicitari firmei producatoare !

  2. PatruS said:

    In sfarsit se aude ceva bun si din Craiova. Ar fi fost recomandat sa apara si adresa sau numarul de telefon de unde as putea achizitiona produsul. Felicitari redactiei ca se implica in promovarea IT-ului romanesc.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 31 ianuarie 2006

Local

» Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ ramâne inchisa
» Angajatii RAT Craiova au fiert un pic in suc propriu
» Scurte stiri
» Granita Craiovei, umflata din pix
» Camataru, stapânul lui Solomon!
» CDR Oltenia „a uitat“ sa aleaga sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala
» Primaria i-a „cuplat“ pe constructori cu sponsorii
» Balteanu, capturat din intâmplare
» Furt pe mâna cu paznicii

Dolj

» Asalt la pasapoarte

Sport

» Oltenii trag tare la antrenamente
» Costea are probleme cu tijele
» Stoica, dorit de sârbi
» Velcovici – „chior“
» Ovidiu Stinga este noul oracol din Banie
» Au reaparut problemele medicale
» Bornescu exerseaza in limba sârba
» Malaele si Adi Popescu, monitorizati de „Dulau“
» Minerul Matasari se pregateste la Olanesti
» Armata – FC Caracal
» Motrenii testeaza Dacia
» Nazismul i-a cucerit pe ultrasii italieni
» Di Canio, robul fascismului
» Co Adriaanse a fost atacat cu pietre
» Internationali turci, in vizorul mafiotilor
» Animalele sunt mai bune decât oamenii!
» „Nu suntem la teatru“
» Colegiul National „Carol I“ a câstigat faza municipala
» „Putem produce surpriza in SUA“

Bani & Afaceri

» Casele de amanet, la un pas de faliment
» Salarii mai mari in administratia publica
» Se cauta director pentru OSPA
» Adio spaga in vama
» Sindicalistii din Finante, in proces cu ministerul
» Prospetimea si eleganta noii generatii Mercedes
» Alfa Romeo Brera – Regina Frumusetii in 2005

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Reduceri la haine de iarna
» Lenjeria intima – intre perle si diamante
» Scurte stiri
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere
» Variante bicolore in amenajarea unui apartament
» Cum iti alegi patul asa dormi!
» Feriga, o planta ideala de apartament
» Ogarul afgan, un patruped delicat
» PESTE CU SOS TOMAT SI VINETE

Top