12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestitoare surpriza la UREX

Investitoare surpriza la UREX

O localnica din comuna gorjeana Baia de Fier a achizitionat caietul de sarcini al Uzinei de reparatii UREX Rovinari, pentru a putea participa la licitatia programata pentru 3 februarie. Persoana respectiva se numeste Lucia Bârzaceanu, este necasatorita si locuieste in Târgu Jiu. Din câte au declarat satenii din Baia de Fier, femeia care este interesata de UREX nu desfasoara nici un fel de activitati comerciale pe raza localitatii si vine in comuna numai in week-end-uri, sa isi viziteze parintii. Mariana Somnea, patroana SC SIOMAX SRL, firma care s-a ocupat de reorganizarea judiciara, lichidarea, iar in prezent de scoaterea la licitatie a UREX, a declarat ca nu a auzit niciodata de Lucia Bârzaceanu, insa nu a avut motive sa nu ii ofere, contra cost, un caiet de sarcini.


Se asteapta si alti investitori


Sefa SIOMAX asteapta ca si alte firme sa achizitioneze caietul de sarcini, iar lichidatorul sa reuseasca sa vânda pâna la urma uzina. „A venit o persoana destul de tânara. Nu stim nimic despre ea, decât ca a cumparat caietul de sarcini si ca este din Baia de Fier sau ca acolo are domiciliul. Nu stim ce putere financiara are si cu ce se ocupa. Vom vedea ce se va intâmpla la licitatie si cine va mai achizitiona caietul de sarcini. Oricum, s-au mai aratat interesate si au pus intrebari despre UREX destule firme din tara“, a precizat Mariana Somnea, patroana SIOMAX. Pâna in prezent, nu s-a reusit vânzarea uzinei, in ciuda faptului ca au fost organizate mai multe licitatii. Anul trecut, SC SUCCES NIC COM SRL, firma condusa de omul de afaceri Nicolae Sarcina, a si câstigat licitatia pentru vânzarea UREX, contra sumei de 75 de miliarde de lei vechi.


Pretul, in scadere


Cu toate acestea, Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a fost de acord cu pretul oferit de Sarcina, considerând ca suma este mult prea mica in raport cu valoarea activelor Uzinei de Reparatii din Rovinari. Dupa ce Sarcina nu a reusit sa o achizitioneze, firma a fost scoasa din nou la vânzare la un pret de pornire a licitatiei de 300 de miliarde de lei vechi. Conform legislatiei, in conditiile in care nimeni nu achizitioneaza bunul respectiv, pretul scade cu 25% de la o licitatie la alta. Societatea pusa pe butuci de Alexandru Crisan a ajuns acum la un pret de 75 de miliarde de lei vechi, exact suma oferita anul trecut de Nicolae Sarcina. Unitatea a fost evaluata de experti la aproape 292 de miliarde de lei vechi, datoriile UREX fiind de aproximativ 1.000 de miliarde de lei vechi.


Tânara de succes


Surse din interiorul SC SUCCES NIC COM SRL au precizat ca Lucia Bârzaceanu, care are putin peste 30 de ani, este economista in cadrul firmei conduse de afaceristul Nicolae Sarcina, cel care a incercat sa achizitioneze, la sfârsitul anului trecut, UREX Rovinari. De aceasta data, strategia lui Nicolae Sarcina s-a schimbat, afaceristul din Bâlta incercând sa apeleze la salariati, pentru a avea succes la licitatia de vânzare a UREX. Lucia Bârzaceanu nu este straina nici de afacerile pe care le-a derulat fostul om de afaceri Nicolae Bâlteanu, decedat in urma unui accident de circulatie. Cu toate ca are domiciliul in Baia de Fier, tânara locuieste in gazda, intr-un apartament dintr-un bloc situat in cartierul 8 Mai. Pentru caietul de sarcini, Lucia Bârzaceanu a achitat 5.000.000 de lei vechi, iar pentru a putea participa la licitatie trebuie sa plateasca o garantie de cinci miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS