22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSute de târgujieni au ramas fara subventia la caldura

Sute de târgujieni au ramas fara subventia la caldura

Intrarea AQUATERM Târgu Jiu in faliment a lasat 240 de familii fara bonurile valorice cu care puteau plati o parte din factura.


Falimentul furnizorului de agent termic din Târgu Jiu, SC AQUATERM SA, a lasat sute de locuitori ai municipiului fara posibilitatea de a beneficia de subventia acordata familiilor sarace. Potrivit legii, familiile cu venituri mici si care primesc agent termic in sistem centralizat au dreptul la bonuri valorice cu care pot plati o parte din acesta.


La Târgu Jiu, doar 600 de apartamente mai sunt bransate la centralele termice de bloc sau de cartier. Dintre acestea, 240 sunt locuite de familii cu venituri mici, care ar fi trebuit sa beneficieze de subventia prevazuta de lege.


Ajutor social in loc de subventie


Centralele termice au fost concesionate catre asociatiile de proprietari, dar acestea nu au calitatea de „furnizor de agent termic“, asa cum este el definit in lege. Pe de alta parte, familiile respective nu puteau beneficia nici de subventiile pe care le primesc cei care au sisteme de incalzire proprii, cum ar fi centrale de apartament, deoarece apartamentele cu pricina primesc caldura in sistem centralizat.


Vasile Piciorusi, directorul Directiei Generale a Muncii si Solidaritatii Sociale (DGMSS) Gorj, spune ca in final s-a gasit o solutie. „Am prezentat aceasta situatie de-a dreptul paradoxala celor din Ministerul Muncii. Din fericire, au inteles situatia si au acceptat acordarea de ajutoare sociale acestor familii, intr-un cuantum egal cu bonurile valorice la care aveau dreptul“. Vasile Piciorusi spune ca este nevoie de aprobarea unei hotarâri de guvern in acest sens, dar a primit asigurari ca problema va fi solutionata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS