21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRecuperarea datoriilor de la KIRA GROUP s-a mutat la instanta

Recuperarea datoriilor de la KIRA GROUP s-a mutat la instanta

Firma omului de afaceri Samir Sprinceana a chemat in instanta finantele doljene, considerând ca datoriile de zeci de miliarde la bugetul de stat nu sunt reale. Suspendarea executarii silite pentru unele dintre activele fabricii de confectii de la Bucovat a ajuns pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Recuperarea creantelor de zeci de miliarde de lei pe care SC KIRA GROUP SRL le-ar avea catre bugetul de stat s-a mutat in salile de judecata ale tribunalelor. In 2005, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a pus sub sechestru unele bunuri apartinând firmei controlate de omul de afaceri craiovean Samir Sprânceana. Concret, era vorba despre o linie tehnologica de fabricare a blugilor, pe care ulterior a scos-o la vânzare. Pretul de pornire, asa cum a fost stabilit prin expertiza dupa aplicarea sechestrului asiguratoriu asupra bunului, se ridica la 45,8 miliarde de lei vechi.


Doua procese pe rol


Sorin Cojoaca, seful Administratiei Finantelor Publice (AFP) Comunala nr. 1 Craiova, a declarat ca la prima licitatie nu s-a prezentat nici un ofertant. Mai mult, firma patronata de Samir a contestat in instanta atât actul administrativ de constatare a datoriilor catre stat, cât si executarea silita intreprinsa de finante. Dosarele se afla inca pe masa judecatorilor. „Asteptam o decizie a justitiei pentru a vedea ce trebuie sa facem in continuare“, a precizat Sorin Cojoaca. La rândul sau, Cristina Guranoiu, sefa Serviciului juridic din cadrul DGFP Dolj, a declarat: „Dosarul de fond, cel pe care se contesta actul administrativ, se afla pe rolul Curtii de Apel Craiova, având termen pe 19 ianuarie. Al doilea dosar se refera la suspendarea executarii silite. DGFP a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce firma a obtinut la instantele locale suspendarea executarii silite pâna la solutionarea fondului cauzei“. Contactat telefonic, Samir Sprinceana ne-a declarat ca a contestat in instanta actul administrativ intocmit de DGFP din cauza ca il considera neconform cu realitatea. „Eu aveam de recuperat TVA de 14 miliarde de lei in urma unor tranzactii imobiliare. Or, ei m-au scos pe mine dator cu câteva zeci de miliarde de lei“, a replicat omul de afaceri craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS