14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenii milionari in dolari au afaceri imobiliare

Oltenii milionari in dolari au afaceri imobiliare

Judetele Dolj si Vâlcea sunt reprezentate in Topul celor mai bogati 300 de români cu câte doi milionari in dolari care, pe lânga alte domenii, isi desfasoara activitatea si pe piata imobiliara. Pentru 2006, acestia isi propun sa investeasca in continuare in afaceri imobiliare.


In Topul celor mai bogati 300 de români, intocmit in 2005 de revista Capital, sunt si 14 olteni (sapte din Dolj si sapte din Vâlcea), cu trei mai putini decât anul trecut, care au o avere totala de aproximativ 300 de milioane de dolari (USD).


Investitiile imobiliare au fost bine reprezentate in acest top al nivelului averilor in 2005, astfel ca patru din cei 14 milionari (aproximativ 30%) au afaceri si in acest domeniu, bazându-se in principal pe investitii in achizitionarea de terenuri si/sau construirea de spatii locative. Doljul si Vâlcea sunt reprezentate de un numar egal de milionari in dolari a caror avere a fost inmultita si prin afaceri imobiliare astfel: in Craiova, perechea tata-fiu Constantin si Calin Popeci (27 milioane USD) si fratii Cornel si Delian Panait (10 -12 milioane USD), iar in Râmnicu Vâlcea, Dumitru Becsenescu (35 milioane USD) si Nicolae Sofianu (27 milioane USD).


Milionarii vor investi in continuare in imobiliare


In viitor, milionarii in dolari sunt decisi sa investeasca in afaceri imobiliare. Astfel, in Craiova, Constantin Popeci doreste sa investeasca mai mult in acest domeniu si sa construiasca un cartier de locuinte la marginea orasului, lânga Selgros. Fratii Cornel si Delian Panait vor, la rândul lor, sa continue constructia de blocuri in zonele rezidentiale ale Craiovei. Potrivit Topului, in ceea ce priveste afacerile cu cladiri si terenuri, Cornel Panait considera ca „piata imobiliara româneasca este pur speculativa, preturile cresc fara nici o explicatie economica si, in prezent, investitiile in acest sector sunt cele mai sigure“.


Si in Râmnicu-Vâlcea vor continua constructiile coordonate de afaceristii milionari in dolari. Compania de dezvoltare imobiliara a lui Dumitru Becsenescu va construi un bloc de 55 de apartamente in centrul orasului. De fapt, Becsenescu isi propune si construirea unui cartier de 70 de case in Bucuresti. Cele doua proiecte ii vor aduce venituri de peste opt milioane de dolari. In plus, milionarul vrea sa se implice si in intermedieri de tranzactii imobiliare.


Nicolae Sofianu, la rândul sau, isi propune ca in 2006 sa finalizeze atât cele aproximativ 200 de spatii locative din Râmnicu Vâlcea, cât si Hotelul Sofianu. De fapt, Sofianu are avantajele de a construi toate imobilele pe spatii proprii si de a detine companii ce desfasoara activitati conexe acestui domeniu (proiectare si consultanta, transportul si manipularea materialelor de constructii).


„Imobiliari“ olteni de top


Dumitru Becsenescu (Râmnicu Vâlcea) – 35 milioane USD


Constantin si Calin Popeci (Craiova) – 27 milioane USD


Nicolae Sofianu (Râmnicu Vâlcea) – 27 milioane USD


Cornel si Delian Panait (Craiova) – 10 -12 milioane USD

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS