12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGreva la Santierul naval Orsova

Greva la Santierul naval Orsova

Lucratorii de pe Santierul naval din Orsova au declansat ieri-dimineata o greva spontana.


Personalul santierului, care lucreaza numai pentru export, a refuzat sa mai intre la munca si a cerut ore in sir demisia actualei conduceri.


Peste 400 de oameni sunt in greva neautorizata si ameninta ca nu vor intra la munca pâna ce drepturile banesti nu le vor fi platite integral, iar salariile marite.


Oamenii au blocat intrarile principale in santier si au amenintat ca, in cazul in care conducerea santierului nu va gasi o cale amiabila de rezolvare a acestui conflict de munca, vor iesi in strada, iar incepând de marti vor bloca si Drumul European 70.


Pentru locuitorii municipiului Orsova, santierul este principala sursa de venit. „Directorii stiu ca nu avem unde merge sa muncim, dar sa tragi la saiba, sa sudezi sau sa vopsesti in frig câte opt, 12 ore pe zi, si sâmbata, si de multe ori chiar si duminica, pentru trei, patru milioane de lei este inuman“, a spus un muncitor, suparat ca nu are cu ce plati cheltuielile lunare ale familie sale.


Directorul santierului, Nicolae Badoiu, a purtat o scurta discutie cu angajatii, dar nu a reusit sa ii convinga sa se intoarca la lucru. „Oameni buni, mergeti la munca pentru ca, daca nu munciti, nu avem de unde sa va platim. Sa stiti ca astazi nu sunteti pontati, iar cât veti sta in greva nu veti primi salariu“.


Intrebat ce salariu are un muncitor, directorul a spus sec: „In jur de 12 milioane de lei“. Imediat insa grevistii au inceput sa strige: „Mincinosule, uite fluturasul! Am primit avans doar un milion si jumatate, nici bani de pâine nu avem“.


In urma acestui episod, directorul Badoiu a intrerupt dialogul cu muncitorii si s-a retras in cantina santierului. Grevistii sunt hotarâti sa nu renunte la protest pâna ce nu vor obtine cresteri salariale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU