8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDobânda devine majorare

Dobânda devine majorare

Incepând cu 1 ianuarie 2006, notiunea de „dobânda“ perceputa pentru neachitarea la scadenta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat a fost inlocuita cu notiunea de „majorare de intârziere“. Majorarile se calculeaza pentru fiecare zi de intârziere, incepând cu ziua urmatoare termenului de scadenta si pâna la data stingerii sumei datorate, inclusiv. De la 1 ianuarie 2006, nivelul majorarii de intârziere este de 0,1% pentru fiecare zi de intârziere si poate fi modificat prin legile bugetare anuale.


Acelasi nivel al majorarii de intârziere va fi datorat si de organele fiscale in cazul in care acestea nu restituie sau nu ramburseaza sumele cuvenite contribuabililor in termenul prevazut de lege.


De asemenea, de la 1 ianuarie 2006 nu se mai percepe penalitatea de intârziere de 0,6% pentru fiecare luna si/sau fractiune de luna de intârziere la plata obligatiilor fiscale, fiind abrogat art. 121 din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS