21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDisponibilizari la ITUC INDUSTRY

Disponibilizari la ITUC INDUSTRY

Patronatul ITUC INDUSTRY Motru a inceput sa ii disponibilizeze de ieri pe muncitorii care au participat la sfârsitul anului trecut la câteva greve. Zece salariati ai societatii, care are ca obiect de activitate transporturile si prestarile de servicii in domeniul transporturilor pentru minerit, au primit ieri instiintarile de intrare in preaviz.


Muncitorii sunt anuntati ca posturile le-au fost restructurate, iar firma nu le mai poate asigura alte locuri de munca, in conformitate cu pregatirea lor profesionala. Intre cei care vor fi nevoiti sa plece acasa se afla si Mihai Vlad, fost lider de sindicat si „portavoce“ a grevelor de anul trecut. Din cauza ca nu isi mai primisera salariile de câteva luni si lucrau in conditii nesigure, peste 50 de angajati ai ITUC INDUSTRY Motru au refuzat sa mai munceasca, solicitând plata lefurilor restante. Oamenii declarau la vremea respectiva ca nici masinile pe care lucrau nu aveau reviziile facute, politia aplicând numeroase amenzi.


Fara sanse de redresare


Mihai Vlad a declarat ca nu a stiut niciodata de vreo disponibilizare si considera ca acestea reprezinta un raspuns al patronilor, fata de protestele de anul trecut: „Nu credem ca meritam asta, dar nu mai avem ce sa facem. O sa urmeze si alte disponibilizari, pentru ca societatea este la pamânt“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS