14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGarda Financiara ocoleste târgurile expozitionale

Garda Financiara ocoleste târgurile expozitionale

Comisarii recunosc ca nu mai verifica daca firmele care fac vânzare la târgurile expozitionale sunt dotate cu case de marcat fiscale, asa cum cere legea.


Târgurile expozitionale cu vânzare organizate de Camera de Comert si Industrie „Oltenia“ nu mai sunt verificate de comisarii Garzii Financiare, cu toate ca acestia ar putea verifica, spre exemplu, daca agentii economici sunt dotati cu case de marcat fiscale, asa cum cere legea. Comisarul-sef al Garzii Financiare Dolj, Dumitru Iordache, spune ca relatiile dintre institutia pe care o conduce si Camera de Comert s-au racit in cursul anului trecut, când inspectorii sai au gasit in neregula unele dintre firmele participante. „Conform legii, orice agent economic care desfasoara activitati de vânzare trebuie sa fie dotat cu casa de marcat, deci si cei care vând produse in cadrul diverselor expozitii. Anul trecut, am fost invitati la deschiderea acestor expozitii, organizate prin Camera de Comert. Dupa momentul festiv, am fost in control la sediile unora dintre firmele participante si am gasit diverse nereguli, printre care si lipsa caselor de marcat fiscale. In 2005 insa, nu am mai primit nici o invitatie de la Camera de Comert. Probabil ca organizatorii se tem ca am putea sa controlam firmele participante“, a precizat Dumitru Iordache.


Comisarul-sef a motivat lipsa verificarilor in cadrul expozitiilor si prin programul foarte incarcat al inspectorilor sai, care trebuie sa se tina de tematica de controale impusa de conducerea centrala a Garzii Financiare.


La rândul sau, presedintele Camerei de Comert si Industrie „Oltenia“, Gheorghe Albu, a spus ca nu este raspunzator daca firmele participante respecta sau nu legea. „Eu doar le inchiriez spatiile, nu ii verific sa vad daca au sau nu case de marcat fiscale. Este problema lor si raspunderea lor in fata legii“, a spus Albu. In 2004, Garda Financiara a sanctionat 182 de societati (din 189 controlate) pentru lipsa caselor de marcat fiscale, cu amenzi de circa 3,2 miliarde de lei, confiscând totodata bunuri de câteva zeci de milioane de lei. Unele dintre firmele amendate au participat la târgurile organizate prin Camera de Comert, spun inspectorii financiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU