5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUE va avea domeniu de internet

UE va avea domeniu de internet

Uniunea Europeana va avea propriul domeniu de internet incepând cu 7 decembrie, oficialii din cadrul organizatiei asteptându-se la o avalansa a companiilor doritoare sa-si inregistreze adresele pe domeniul „.eu“.


Potrivit site-ul Yahoo!News, comisarul european pentru pentru Societatea Informationala, Viviane Reding, a precizat ca sunt asteptate câteva sute de mii de cereri chiar in primele zile dupa lansarea domeniului „.eu“. Cu toate acestea, Reding recomanda companiilor sa se grabeasca sa-si rezerve adresa pe care o doresc cât mai curând posibil.


Crearea domeniului „.eu“ are drept scop delimitarea companiilor din interiorul Uniunii Europene, care au deja vizibilitate online, dar se identifica prin intermediul domeniilor din tarile de provenienta sau se afla pe domeniul global „.com“, care este asociat, de cele mai multe ori, cu Statele Unite. Inregistrarea pentru numele adreselor de pe „.eu“ va incepe de miercuri, la ora 10.00 GMT, noile adrese putând fi utilizate imediat.


Pâna in luna februarie, doar anumite companii, foarte cunoscute, se pot inregistra pe acest domeniu. Dupa 2 februarie, „.eu“ va fi deschis si pentru companiile mai mici, procesul de inregistrare a adreselor functionând pe principiul primul venit, primul servit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU