Acasă Bani & Afaceri Cum iti gasesti un job prin intermediul serviciilor online

Cum iti gasesti un job prin intermediul serviciilor online

Cautarea unui loc de munca prin intermediul serviciilor online disponibile pe internet a devenit deja o obisnuinta pentru multi. Metoda incepe sa câstige teren, cu atât mai mult cu cât informatiile prezente pe site-urile de specialitate ofera informatii din ce in ce mai complexe si mai complete in legatura cu posturile vacante din cele mai variate domenii. In plus, cei care se inscriu pe aceste site-uri isi pot depune aici CV-ul, pentru a primi apoi, prin e-mail, noutati despre oportunitatile de angajare in domeniul solicitat.


Oferte de munca prin e-mail


Vom trece in revista câteva site-uri utile pentru cei care doresc sa-si caute online un loc de munca. Unul dintre acestea este www.job.ro. Pe pagina principala, candidatii care se pregatesc sa mearga la un interviu in vederea angajarii pot accesa câteva sfaturi pentru a avea succes. Ei pot afla „cum sa te pregatesti pentru un interviu“, „cum treci cu bine un interviu“ sau ca scrisoarea de intentie este la fel de importanta ca si CV-ul. Pentru a usura alegerea, pagina principala are si un motor de cautare prin care se pot tasta judetul si domeniul care il intereseaza pe solicitant, dupa care sunt afisate posturile de munca vacante. Daca se inscrie pe site, solicitantul poate primi notificari prin e-mail despre ultimele anunturi care se potrivesc cu abilitatile si interesul sau, isi poate completa CV-ul si se poate inscrie pentru anunturile deja postate pe site. La rândul lor, angajatorii pot posta gratuit pe site oferte de munca, pot vedea noile CV-uri inscrise si le administreaza pe cele inscrise pâna la data accesarii. In plus, pentru cei interesati sunt disponibile si o serie de link-uri utile.


Topul celor mai bune companii


Alt site interesant este www.bestjobs.ro. Spre deosebire de cel precedent, acesta cuprinde si un top al celor mai bune companii din România care au apelat la oferta online pentru a recruta personal. Aici, doritorii pot gasi informatii referitoare la locurile de munca vacante in aceste companii, precum si o scurta descriere a firmelor care cauta personal. Tot pe acest site pot fi citite mesaje din partea celor care si-au gasit un loc de munca prin anunturile online. Cei interesati sa se angajeze pot citi si diverse sfaturi in acest sens. Astfel, sunt disponibile articole referitoare la pachetele salariale, la cum sa iti negociezi salariul in momentul angajarii, dar si cum sa iti negociezi o marire de salariu cu pâna la 30%. Alt site care cuprinde aproximativ acelasi tip de informatii este www.myjob.ro.


Oferte de munca in strainatate


Pentru cei care doresc sa-si gaseasca locuri de munca in strainatate, exista www.ejobs.ro si www.eurojobs.com. Acestea ofera informatii despre locuri de munca disponibile la companii din aproape toate tarile europene. In plus, candidatii pot gasi aici conditiile de angajare, o scurta descriere a posturilor, precum si pachetele salariale propuse de companiile care au postat anunturile. Acestea sunt doar câteva dintre site-urile pe care cei ce se afla in cautarea unui loc de munca le pot accesa. Mai enumeram doar www.jobsite.ro si www.bursamuncii.ro. In completare, mai spunem ca persoanele interesate pot accesa si pagina de internet a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la adresa www.anofm.ro, unde pot gasi locurile de munca vacante pentru fiecare judet.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version