16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUREX Rovinari, mai ieftina cu 75 de miliarde de lei

UREX Rovinari, mai ieftina cu 75 de miliarde de lei

Pretul de pornire de 300 de miliarde de lei a speriat toti posibilii investitori interesati sa cumpere UREX Rovinari, uzina falimentata in ultimii ani de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan. Dupa trei licitatii esuate, la care nu s-a prezentat nimeni, adunarea creditorilor a fost nevoita sa mai lase din pret. La urmatorul termen, cel de pe 8 decembrie, pretul de pornire va fi cu 75 de miliarde de lei mai mic.


UREX Rovinari este in topul uzinelor falimentare din Gorj, având datorii de peste 1.100 de miliarde de lei catre 87 de creditori. Numai Agentia Nationala de Administrare Fiscala are de recuperat peste 900 de miliarde de lei vechi. Prioritate la recuperarea creantelor au fostii salariati si bugetul de stat. Activele uzinei au fost evaluate la 294 de miliarde de lei.


Lichidatorul judiciar, SC Siomax Târgu Jiu, reusise sa vânda uzina in luna octombrie a acestui an, la pretul de 75 de miliarde de lei. Ministerul Finantelor a anulat tranzactia, pe motiv ca astfel s-ar fi recuperat doar o mica parte din datorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS