14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContract de 4,7 milioane de euro pentru ELECTROPUTERE Craiova

Contract de 4,7 milioane de euro pentru ELECTROPUTERE Craiova

Uzina a retehnologizat o statie electrica din judetul Mures


SC ELECTROPUTERE SA Craiova a finalizat recent lucrarile de retehnologizare a unei statii electrice din judetul Mures, pentru care a incasat de la TRANSELECTRICA 4,7 milioane de euro.


Statia din localitatea Fântânele are o putere de 110/20 kV si este un obiectiv important al sistemului energetic national, fiind pusa in functiune in 1954, impreuna cu Termocentrala Fântânele. Dupa 1990, din cauza uzurii avansate, a scaderii consumului de energie si a reorientarii resurselor de gaze, termocentrala a fost retrasa din exploatare si casata, ramânând in functiune statia de inalta tensiune.


Procesul de retehnologizare a demarat in 2003, având ca antreprenor general pe ELECTROPUTERE Craiova, iar ca subcontractori, pe Electromontaj Carpati Sibiu, SMART Sibiu, General Electric si Dacom. „Este pentru prima data, dupa zeci de ani, când ELECTROPUTERE este antreprenor general la un proiect de o asemenea anvergura. Uzina a participat de la proiectare pâna la executie“, a declarat Cornel Mondea, directorul general al uzinei craiovene. TRANSELECTRICA are in gestiune 78 de statii electrice de transformare si 8.800 de kilometri de linii electrice de inalta tensiune, de care se ocupa opt sucursale de transport.


Restul statiilor electrice modernizate pâna acum de companie sunt realizate de concernurile SIEMENS si ABB din Germania, precum si de societatea AREVA – Franta. Cu toate acestea, ELECTROPUTERE intentioneaza sa participe la o noua licitatie, pentru a relansa Fabrica de Aparataj, care are cele mai slabe rezultate financiare, dupa cum a precizat Cornel Mondea. „In primele zece luni ale lui 2005, am realizat 1.371 de miliarde de lei si sper ca pâna la sfârsitul anului sa ajungem la ce ne-am propus, adica la aproximativ 1.800 de miliarde de lei. Cea mai grea situatie este la Aparataj. In rest, pentru primul trimestru al anului urmator, am reusit sa gasim comenzi pentru fabricile de Transformatoare, Locomotive si Motoare“, a mai precizat Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS