10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSecurizarea granitelor României, mai ieftina cu 125,5 milioane de euro

Securizarea granitelor României, mai ieftina cu 125,5 milioane de euro

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a incheiat ieri negocierile cu concernul EADS pe marginea contractului pentru securizarea frontierelor.


In noua formula, pretul negociat al contractului este de 524,5 milioane de euro, cu 125,5 milioane de euro mai putin fata de varianta initiala, care se ridica la aproximativ 650 de milioane de euro. Reducerea de pret survine ca urmare a eliminarii tuturor suprapunerilor cu proiectele finantate din fonduri europene.


Obiectul principal al contractului cu EADS, care se va derula pâna in anul 2009, a fost modificat si completat, fiind realizat un proiect tehnic al Sistemului Integrat de Supraveghere a Frontierei de Stat a României (SISF). De asemenea, a fost stabilit un program precis al termenelor de realizare si implementare. Potrivit contractului, pâna la 31 decembrie 2006 vor fi realizate modernizarile necesare pentru asigurarea unui nivel ridicat de control pe viitoarea frontiera externa a Uniunii Europene.


Un articol nou introdus prevede obligatia EADS de a realiza si implementa subsistemul de comunicatii mobile din cadrul sistemului TETRA, tehnologie utilizata in statele UE. Sistemul de comunicatii mobile va functiona pe intreaga suprafata a judetelor de granita, si nu doar in limita a 30 de km de la frontiera cum fusese convenit anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS