10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPod de sase milioane de euro la Caransebes

Pod de sase milioane de euro la Caransebes

Ieri a fost inaugurat, la intrarea in municipiul Caransebes, primul pasaj denivelat care are in componenta panouri fonoabsorbante pentru zgomotul produs de masinile care circula pe Drumul National 6.


Valoarea totala a podului, care face parte dintr-un proiect de construire a unei autostrazi care va face legatura intre Bucuresti si Timisoara, se ridica la aproximativ sase milioane de euro. Pasajul are o lungime de 807 m si o latime de 8,50 m, iar pentru realizarea lui a fost nevoie de peste sapte ani de munca, timp in care aproximativ 200 de oameni au lucrat zi si noapte.


„Este primul pas realizat in ceea ce priveste modernizarea DN 6. In urmatorii doi ani, alte patru mii de miliarde de lei vor fi investiti in autostrada care va face legatura intre Drobeta Turnu Severin si Caransebes“, a declarat Sorin Frunza Verde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.


Lucrarea realizata la Caransebes face parte dintr-un proiect mai amplu al Filialei Drumuri si Poduri Timisoara, care se va desfasura pâna in 2008 si este finantat de la bugetul de stat cu patru mii de miliarde de lei. Proiectul vizeaza realizarea unei autostrazi intre Drobeta Turnu Severin si Caransebes, prin care se doreste fluidizarea traficului. Rampa Caransebes este iluminata pe timp de noapte si este singura din România care are panouri fonoabsorbante pentru reducerea zgomotului. „Pasarela este unica in România, panourile de inlaturare a zgomotului sunt folosite doar in Occident. Locatarii blocurilor nici nu vor simti ca pe lânga locuintele lor vor trece masini“, a declarat Ioan Molita, director al Regionalei Drumuri si Poduri Timisoara.


Daca lucrarile se vor desfasura conform planului de executie, in anul 2008 participantii la trafic care vor strabate sud-vestul României, de la Bucuresti la Timisoara, vor avea parte de cea mai moderna autostrada, cu parcari pe masura si mai multe tuneluri care vor strabate Muntii Cernei, pentru a scapa de curbele periculoase de pe Drumul National 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS