Acasă Bani & Afaceri Drum SAPARD in valoare de 28 de miliarde de lei vechi, inaugurat...

Drum SAPARD in valoare de 28 de miliarde de lei vechi, inaugurat la Baia de Fier

Edilii din Baia de Fier-Gorj au semnat ieri receptia finala a unui drum comunal modernizat printr-un fond nerambursabil SAPARD. Valoarea proiectului a fost de 24 de miliarde de lei vechi, iar investitia finala s-a ridicat la 28 de miliarde de lei vechi, reprezentind lucrari de constructie si montaj. Drumul Comunal 34, care leaga Ciupercenii de Oltet de Baia de Fier, a fost asfaltat pe o lungime de 4,8 kilometri dintr-un total de sapte kilometri. Durata de executie a investitiei a fost de un an, proiectul fiind realizat de SC EDVAUR SRL Novaci. La festivitatea de taiere a panglicii, care a avut loc in jurul orei 12.30, au fost prezente autoritatile locale in frunte cu primarul Constantin Mihutescu, reprezentanti ai autoritatilor judetene, intre care: prefectul Stefan-Marian Popescu-Bejat, presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, precum si trimisi ai Agentiei SAPARD, Oficiului National de Cadastru si ai Inspectoratului de Stat in Constructii.


O data cu darea in folosinta a tronsonului de drum modernizat a fost sfintita si o troita. Constantin Mihutescu, primarul din Baia de Fier, a declarat ca Drumul Comunal 34, Ciupercenii de Oltet – Baia de Fier, scurteaza accesul dinspre Rimnicu Vilcea cu circa opt kilometri: „Noi nu am contribuit decit la plata dobinzilor in cadrul acestui proiect SAPARD, restul banilor fiind nerambursabili. Speram sa obtinem un credit pentru a moderniza si ceea ce a mai ramas din drum, prin forte proprii. Accesul dinspre Vilcea este mult mai rapid pe aceasta varianta, iar zona Baia de Fier are de cistigat din punct de vedere turistic. Deja avem foarte multe cereri de la persoane care vor sa isi cumpere terenuri, pentru constructia de case de vacanta si pensiuni. Unii au si achizitionat parcele de teren. Este o ruta mult mai rapida catre Pestera Muierii si catre alte obiective turistice situate pe raza comunei“, a precizat primarul Constantin Mihutescu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version