10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFiscul, dator 75 de miliarde la doljeni

Fiscul, dator 75 de miliarde la doljeni

Regularizarea impozitului anual a dus la diferente de peste 35 de miliarde de lei


Regularizarea impozitului pentru anul fiscal 2004 a dus la rezultate cit se poate de interesante. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj are de dat inapoi contribuabililor peste 75 de miliarde de lei vechi, in timp ce suma pe care o va primi este de doua ori mai mica.


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a emis pina in prezent, pentru veniturile realizate in anul fiscal 2004, 77.642 de decizii de impunere anuala. Din acestea, peste 95% au fost deja transmise contribuabililor. Aproximativ 12.000 din deciziile cu pricina au fost emise cu suma zero, ceea ce inseamna ca respectivii contribuabili nu au avut nici de plata, nici de primit. „7.653 de decizii de impunere emise pina acum sint cu diferente de plata la bugetul de stat in valoare de 39,6 miliarde de lei“, a declarat Mihai Antonescu, director executiv adjunct al DGFP Dolj. Restul de 90% din deciziile emise sint de restituire la contribuabili, ceea ce inseamna ca 90% din persoanele carora li s-a aplicat regularizarea impozitului pe venit au fost taxate in plus pentru anul trecut. Suma pe care statul trebuie s-o restituie contribuabililor pentru anul fiscal 2004 este de aproximativ 75 de miliarde de lei. Din totalul deciziilor de plata, peste 9.000 sint insa sume mai mici de 50.000 de lei, in valoare totala de aproximativ 200 de milioane de lei. Aceste diferente de impozit pe venit, inscrise in decizia de impunere anuala sau ramase dupa compensarea cu eventualele debite neachitate, ramin in evidenta fiscala spre a fi compensate cu datorii viitoare, sumele fiind restituite in numerar numai la solicitarea contribuabilului. In ce priveste diferentele de impozit pe venit de restituit, cuprinse intre 50.000 de lei inclusiv si 150.000 de lei, acestea sint in valoare de aproape doua miliarde de lei. Sumele aferente pentru cele peste 30.000 de decizii cu pricina s-au restituit prin mandat postal, nefiind, deci, necesara deplasarea la unitatea fiscala. Restul de 15.000 de decizii se refera la diferentele de impozit de dat inapoi contribuabililor, mai mari de 150.000 de lei inclusiv. Acestea au o valoare totala de 5,5 miliarde de lei.


„Din diferentele rezultate din regularizare, s-au incasat efectiv la buget, pina pe 14 octombrie, 312,7 milioane de lei si s-au restituit contribuabililor 5,9 miliarde de lei“, a mai precizat Antonescu. Contribuabilii care nu au primit deciziile de impunere anuala pot contacta, pentru lamuriri si informatii suplimentare privind restituirea sau plata diferentelor de impozit pe venit, compartimentul de asistenta contribuabili din cadrul unitatii fiscale de domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS