11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriScaderi de dobinzi la creditele in lei

Scaderi de dobinzi la creditele in lei

Chiar daca la depozite s-a „miscat“ mai mult, bancile au facut zilele acestea pasi importanti in ceea ce priveste scaderea dobinzilor la credite. Aproape ca nu exista institutie bancara care sa nu ofere cel putin un credit cu dobinda nominala de sub 10%.


Asadar, macar pe hirtie, normele BNR de limitare a creditului in valuta au dat roade, in sensul ca o parte din clienti pot lua acum imprumuturi in lei la dobinzi pe care le vedeam pina in prezent numai la valuta. „Pe hirtie“, pentru ca dobinzile anuale efective la lei sint inca foarte inalte, depasind 25% in unele cazuri.


Astfel, Volksbank a scazut, incepind de luni, dobinzile la creditele in lei pentru persoanele fizice.


Dobinda la creditele in lei oferite persoanelor fizice a scazut pina la nivelul de 8,5 la suta pe an.


Oferta este valabila pentru creditele imobiliare, pentru creditele destinate achizitiei de autoturisme noi prin dealerii autorizati si pentru creditul de consum pe termen indelungat Optimus. La creditul de consum Avantaj in lei, dobinda a scazut si ea de la nivelul de 12 la suta pe an la 9,9 la suta.


Tot de luni, Banca Ţiriac a redus dobinzile nominale la creditele in lei acordate persoanelor fizice.


Astfel, dobinda in lei pentru MultiCredit, destinat celor care doresc sa achizitioneze produse si servicii pentru nevoi personale in limita a 5.000 de euro fara a fi solicitata vreo garantie imobiliara, sau gaj pe alte bunuri, s-a diminuat de la 13% pentru clientii cu cont central (cont de salarii) la 10,5% pe an si de la 14% pentru clientii cu cont curent la 11,5% pe an.


Creditul pentru nevoi personale MultiCredit Extra, prin care se pot obtine pina la 50.000 de euro pe maximum 20 de ani, are o dobinda in lei de 9,4% (fixa in primii trei ani), in vizibila scadere de la cea anterioara, care era de 14%.


Crediul Auto beneficiaza, de asemenea, de reducerea dobinzii de la 13% pe an pentru contul central la 9% pe an si de la 14% pe an la 9,5% pe an pentru clientii cu cont curent.


Banca Ţiriac ofera incepind de la aceeasi data credite imobiliare si ipotecare in lei pe o perioada de maximum 25 de ani cu o dobinda de 9,3% pe an (dobinda fixa in primii trei ani).


HVB Bank ofera, de la finalul acestei saptamini, credite in lei la dobinzi similare cu cele pentru creditele in valuta, informeaza un comunicat al bancii.


Astfel, la creditul imobiliar, dobinda este de 9,57 la suta atit la euro, cit si la lei, la creditul personal este de 9,95 la suta pentru euro si de 10,95 al suta pentru lei, la creditul auto 8,5 la suta pentru euro, 9,57 la suta pentru lei, iar creditul pentru studii 8,45 la suta pentru euro si respectiv 9,57 la suta pentru lei.


ABN Amro a scazut cu doua puncte dobinda la creditele pentru uz personal in lei la 11,5% (fata de 11% la creditele in euro). CEC are acum credite ipotecare cu o dobinda de 9,75%, fixa in primii trei ani de creditare. Dobinda variabila scade de la 16% la 14% pe an.


Saptamina trecuta, Finansbank a anuntat scaderea pina la 12,9% la dobinda pentru creditele de nevoi personale in lei, in timp ce BRD a redus la inceputul lunii dobinda la creditele de nevoi personale la 10,9%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS