12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDin octombrie, craiovenii vor avea caldura

Din octombrie, craiovenii vor avea caldura

Debransarile de la sistemul de incalzire nu mai sint posibile


Aproximativ 300 de craioveni s-au debransat in acest an de la sistemul centralizat de incalzire. Motivul invocat a fost reducerea costurilor, prin achizitionarea de centrale termice. Astfel, oamenii nu mai sint nevoiti sa plateasca pierderile inregistrate in retea, care se reflectau inevitabil in factura la intretinere. Conducerea Regiei Autonome de Termoficare Craiova sustine insa ca fenomenul debransarilor este in scadere. Persoanele care s-au trezit abia acum ca doresc sa fie debransate nu o mai pot face, deoarece aprobarile au fost sistate, la nivel national, incepind cu 15 septembrie. Cei cu venituri minime, care doreau sa economiseasca bani prin debransarea unuia sau mai multor calorifere de la reteaua de incalzire, vor fi nevoiti sa astepte pina anul viitor. Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, startul la alimentarea cu energie termica va fi dat probabil spre sfirsitul lunii octombrie: „pentru a se incepe distribuirea agentului termic este nevoie ca trei zile consecutiv sa fie inregistrata o temperatura de zece grade Celsius. Calculul se va face pe timpul noptii, intre orele 18.00-06.00. Previziunile meteo ne avertizeaza ca in luna noiembrie va incepe chiar sa ninga. Oricum, vrem sa ii atentionam pe consumatori ca pretul gigacaloriei in nici un caz nu va creste. Din aceasta cauza ne-am si grabit sa facem toate investitiile in acest an. In viitor, va fi mai rentabil pentru craioveni sa ramina bransati la Regie“.


Mai multi bani pentru subventii


Un alt motiv pentru care craiovenii au decis sa nu renunte la colaborarea cu Regia de Termoficare Craiova il reprezinta acordarea in continuare a subventiilor pentru caldura. Desi acum citeva saptamini aparuse zvonul ca subventiile vor fi sistate, vicele Iordache a precizat ca acest lucru nu se va intimpla in 2005. Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a stabilit pentru 2005-2006 un cuantum mai mare pentru acordarea subventiilor.


Incepind cu aceasta saptamina, 15 echipe de specialisti vor lucra in toata Craiova pentru asamblarea partilor electronice ale gigacalorimetrelor, pina in prezent fiind montata doar partea mecanica. In ceea ce priveste furnizarea apei calde, doar 40% dintre blocuri au fost contorizate, acest proces avind ca termen de finalizare luna iulie 2006.


Sorin Iordache a precizat ca modernizarea centralelor termice si a punctelor termice a fost demarata ieri, urmind a fi terminata pe 31 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS