22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDosare penale pe banda rulanta pentru evaziune fiscala

Dosare penale pe banda rulanta pentru evaziune fiscala

Evaziunea fiscala e in floare in judetul Gorj. Inspectorii Directiei Finantelor Publice Gorj au inaintat la Parchet mai multe sesizari penale pentru comiterea acestei infractiuni, care este asimilata cu crima de natura economica. De asemenea, Garda Financiara Gorj a intocmit doua dosare penale pentru conducerile INVEST BANK Tirgu Jiu si Primariei Turceni, unde s-au descoperit nereguli grave. Potrivit politiei, judetul Gorj este pe locul doi in tara in ceea ce priveste infractiunile de natura economica.


Inspectorii Directiei Finantelor Publice Gorj au constatat, in urma unui control, ca bunurile mobile si imobile ale societatii ITIA SA din Matasari, in valoare estimativa de aproape un miliard de lei vechi, pe care era instituit sechestru de catre SC CONSULTING V COMPANY SRL Tirgu Jiu, in calitate de lichidator judiciar, lipseau. In consecinta, conducerea Directiei de Finante a decis sa sesizeze organelor de cercetare penala.


Societatea are obligatii bugetare restante, realizate prin stopaj la sursa, in suma de peste 1,5 miliarde de lei.


Directia Finantelor Publice Gorj a mai inaintat doua sesizari penale privind activitatea desfasurata de alte doua firme, la care au fost gasite nereguli grave. La firma PREFERANS CONSTRUCTII SA din Runcu s-a inregistrat, in urma unui control, un prejudiciu de peste doua miliarde de lei vechi prin nedeclararea veniturilor obtinute si prin nevirarea taxei pe valoarea adaugata. Actul de control a fost inaintat organelor de cercetare in vederea intocmirii de dosar penal pentru evaziune fiscala..


Patronii firmei AMBRA SRL din Tirgu Jiu vor da si ei cu subsemnatul la Parchet, tot pentru evaziune fiscala. Inspectorii fiscali au constatat ca firma a cauzat un prejudiciu de 1,4 miliarde de lei, ca urmare a nedeclararii veniturilor realizate, precum si pentru neplata taxei pe valoarea adaugata.


O alta societate sanctionata a fost ATU SA din Motru, cu obiect de activitate inchirierea utilajelor de constructii si demolare, cu personalul de deservire aferent. Aici s-a descoperit un venit nedeclarat pentru care impozitul pe profit calculat s-a ridicat la aproape 750 de milioane de lei.


Prejudiciu de peste opt milioane de lei noi la INVEST BANK


Comisarii Garzii Financiare Gorj au constatat un prejudiciu de peste opt milioane de lei noi la Cooperativa de Credit INVEST BANK – Banca Populara Tirgu Jiu, care a fost creat prin savirsirea infractiunilor de fals, uz de fals, abuz in serviciu si inregistrarea unor operatiuni fictive. Conform Garzii Financiare Gorj, conducerea unitatii a inregistrat in contabilitate mai multe operatiuni nereale sau facturi fiscale provenind de la firme-fantoma, cu scopul de mari artificial cheltuielile si de a diminua impozitul pe profit datorat statului. Aceasta unitate a fost condusa de cunoscutul om de afaceri de etnie roma, Dan Bircina, cel care detine Aviatia Utilitara Bucuresti.


Alt dosar penal a fost intocmit conducerii Primariei Turceni, unde s-a constatat un prejudiciu de 365.000 de lei noi, creat prin savirsirea infractiunilor de fals, uz de fals si abuz in serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS