9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimarul din Tirgu Carbunesti se apuca iar de afaceri

Primarul din Tirgu Carbunesti se apuca iar de afaceri

• Primarul Cristian Toader Pasti s-a saturat de administratie si vrea sa se intoarca la afaceri • Acesta si-a infiintat o firma si este in negocieri cu mai multi investitori • Pasti a fost primul „privatizat“ din Tirgu Carbunesti, oras pe care acum il pastoreste in calitate de primar


Primarul PSD al orasului Tirgu Carbunesti, Cristian Toader Pasti, vrea sa se intoarca la afaceri. Acesta si-a deschis, de curind, o societate si vrea sa reintre in lumea afacerilor. „M-am saturat sa mai fiu la mina altora. Vreau sa am mai multa grija de familia mea. Imi doresc sa ma intorc in lumea afacerilor, ca nu o sa stau la primarie o viata. Mi-am facut, de citeva saptamini, o firma, pentru ca vreau sa fac o afacere“, a spus Cristian Toader Pasti. Societatea infiintata de acesta se numeste EUROTEHNICA, dar deocamdata nu are nici un fel de activitate. Primarul precizeaza ca este in discutii cu mai multi investitori.


Primarul vrea sa faca dopuri sau plase


Cristian Toader Pasti spune ca va face o fabricuta si ca va confectiona plase sau dopuri: „Voi face o fabricuta de ceva, de dopuri sau de plase, care sa ma reprezinte. Prima plasa as vrea sa o dau Aliantei“.


Primarul este unul dintre cei mai vechi oameni de afaceri din judetul Gorj. Acesta a infiintat primul SRL din Tirgu Carbunesti. Firma EUROPOLIS a fost deschisa in anul 1991, iar patru ani mai tirziu era in topul primelor zece societati din Gorj, ca cifra de afaceri. Pasti sustine ca a vindut societatea EUROPOLIS si ca nu mai are nici o legatura cu aceasta. „Am stiut sa fac afaceri corecte. Firma EUROPOLIS a platit toate taxele si impozitele la stat. Firma avea mai multe obiecte de activitate, de la constructii pina la comert. Nu ma mai ocup acum de aceasta societate. Am vindut-o“.


In anul 1996, Cristian Toader Pasti a intrat in politica, inscriindu-se in PL ’93. Acesta este la cel de-al treilea mandat de primar al localitatii Tirgu Carbunesti. In primele doua mandate, a facut parte din PNL Gorj, iar inainte de alegerile locale de anul trecut a trecut la PSD.


Politia a propus cercetarea primarului de catre PNA


Cristian Toader Pasti este, in prezent, in atentia politistilor si a procurorilor, in urma unui raport intocmit de Corpul de Control al prefectului de Gorj, in care sint constatate mai multe nereguli. Lavinia Ilie, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti, a precizat ca numele primarului Pasti figureaza intr-un dosar care este in lucru la procuror. Potrivit acesteia, dosarul a fost inaintat, in urma cu cinci zile, de politie, cu propunere de declinare a competentei la PNA, acolo unde se mai afla un caz in care apare numele primarului.


In raportul intocmit de Corpul de Control sint evidentiate mai multe nereguli in ceea ce priveste organizarea unor licitatii si cheltuirea banului public. Raportul a fost intocmit in timpul fostei guvernari, dar a fost dat publicitatii dupa instalarea noii conduceri a prefecturii. Cristian Toader Pasti a contestat rezultatele controlului si a declarat ca, dupa terminarea anchetei, ii va da in judecata pe reprezentantii Prefecturii Gorj, pentru ca au actionat la comanda politica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS