Acasă Bani & Afaceri Sinistratii de la Ocne cer despagubiri

Sinistratii de la Ocne cer despagubiri

Oficialitatile vilcene au anuntat ca prabusirea controlata va avea loc in iulie


Ministrul economiei si industriei, Codrut Seres, a fost prezent zilele trecute la Ocnele Mari, pentru a vedea situatia creata in localitate dupa alunecarile de teren de anul trecut.


In legatura cu despagubirile, ministrul Seres a promis ca, in aproximativ doua saptamini, vor veni banii de la Societatea Nationala a Sarii. Zilele trecute, Dumitru Buse, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vilcea, s-a intilnit cu specialistii in domeniu si cu secretarul de stat Mantoc, pentru a discuta despre surparea controlata a cavernei de la Ocnele Mari. „Conform estimarilor, in luna iulie va avea loc prabusirea. Sper ca stiinta sa fie dublata de ajutorul lui Dumnezeu, pentru a nu avea parte de alte probleme“, a declarat presedintele consiliului judetean.


In aceasta situatie, cel mai optimist este tot profesorul Zamfirescu, specialist de la Universitatea din Bucuresti, care, inainte cu un an de producerea catastrofei de la Ocnele Mari, dadea asigurari ca timp de zece ani nu se va intimpla nimic rau in localitatea vilceana. Dupa ce catastrofa a avut loc, el a intocmit un studiu documentat, in ale carui concluzii sustine ca timp de cinci ani nu se va mai produce nici un fenomen grav acolo. Este vorba de o evaluare a factorilor de risc de la Ocnele Mari, pe care specialistii de la Bucuresti afirma ca si-o asuma in totalitate. Nimeni nu a spus insa clar cine si in ce fel va fi raspunzator pentru un eventual esec al prabusirii controlate.


Specialistii, in frunte cu profesorul Zamfirescu, s-au intilnit saptamina trecuta cu reprezentantii Societatii Nationale a Sarii, ai Platformei Chimice si cu cei de la Protectia Mediului. Reprezentantii Prefecturii Vilcea au dat asigurari ca, orice solutie va fi aleasa pentru Ocnele Mari, aceasta va fi in concordanta cu dorinta locuitorilor din zona si cu factorii de mediu pe care ii impune Uniunea Europeana.

Exit mobile version