Festivalul Internațional dedicat Tinerilor Regizori, la Craiova

Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori Craiova
Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori Craiova

Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori „THEATER NETWORKING TALENTS 2019“ va avea loc la Craiova. A treia ediție a Festivalului va fi organizată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ și Universitatea din Craiova în perioada 28 – 30 iunie.

Festival dedicat tinerilor regizori

Festivalul se va desfășura sub forma unei platforme de prezentare a tinerilor regizori. Participanţii își vor prezenta spectacolul de licență/disertație, festivalul devenind o rampă de lansare pentru absolvenții specializării regie de teatru.

Ei vor lua astfel contact cu mediul teatrului profesionist. Va fi un loc de întâlnire a absolvenților nu doar cu viitori colegi și colaboratori. Vor fi prezenți și manageri de teatre, directori artistici, producători independenți sau programatori de festivaluri.

Șase regizori din România, Polonia și Serbia

A treia ediție TNT aduce în centrul atenției șase regizori de teatru absolvenți în anul universitar 2019 ai Facultăților de Teatru din România, Polonia și Serbia. Din partea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale“ din București sunt prezente spectacolele „METODA G“, regia Maria Doncu, „REVIZORUL“, regia Slava Sambriș, „CALIGULA“, regia Iulia Grigoriu; din partea Universității „Babeș-Bolyai“ Cluj este prezent spectacolul „O VIAȚĂ NORMALĂ“, regia Norbert Boda, din Polonia vedem „WEIRDOS“, regia regia Natasza Soltanowicz, iar din Bulgaria „GEORGE KAPLAN“, regia Pavle Terzić.

Secțiunea TNTeammates aduce în atenția publicului de specialitate 18 scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducători, dramaturgi, sound, light și video designeri, dar și critici, jurnaliști, profesori universitari și profesioniști din domeniu.

Festivalul nu va mai avea juriu

Spre deosebire de edițiile precedente, această ediție a festivalului nu va mai avea un juriu desemnat. Caracterul competițional al TNT se va restrânge la încurajarea numeroșilor producători. Aceștia și-au confirmat prezența la Craiova de a oferi invitații de colaborare absolvenților în stagiunile viitoare. În cazul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, directorul artistic Vlad Drăgulescu va alege la finalul festivalului un absolvent care să monteze un spectacol la Sala „Ion D. Sîrbu“, în anul 2020.

Festivalul este finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Județean Dolj, UNITER.

Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori Craiova are ca parteneri: Casa de Cultură a Studenților Craiova, Comitet Music Bar, Biergarten, Craft.