Microintreprinderile din regiunea Sud-Vest OLTENIA pot primi finanțare prin POR 2014-2020

Microintreprinderile din regiunea Sud-Vest OLTENIA pot primi finanțare prin POR 2014-2020 Lansarea apelului de proiecte în cadrul priorității de investiții 2.1.A-Microintreprinderi

Granțuri pentru capital de lucru acordate IMM-urilor
Granțuri pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

11 iunie 2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia anunță lansarea unui nou apel de proiecte în cadrul priorității de investiții POR 2.1.A – Microîntreprinderi.
În cadrul acestui apel pot solicita finanțare societățile comerciale și cooperative care:
• se încadrează în categoria microîntreprinderilor;
• au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral;
• nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior;
• au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
• au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțîn 1, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau solicitantul are cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.
Investițiile eligibile trebuie să fie localizate în mediul urban, în regiunea de dezvoltare în care va fi depusă cererea de finanțare și pot cuprinde:
• construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor,
• dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.


Alocarea regională pentru regiunea Sud-Vest Oltenia este de 13,03 milioane euro.
Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro iar valoarea maximă a ajutorului, în regim de minimis, ce poate fi acordată unei întreprinderi unice, din fonduri publice, este de 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.
Perioada în care pot fi depuse aplicațiile este 8 iulie – 8 noiembrie 2019.


Ghidul Solicitantului este disponibil pe site-ul oficial al programului: www.inforegio.ro, precum și pe site-ul ADR SV Oltenia www.adroltenia.ro, în cadrul secțiunii dedicate Programului Operațional Regional 2014-2020 http://por2014-2020.adroltenia.ro/.