Depășește provocarea alegerii mobilei de bucătărie prin acești trei pași

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere

Mobilarea apartamentului este un episod foarte important, fie că locuiești singur, fie că îl împarți cu altcineva. De fapt, dacă este vorba despre un cuplu, mobilarea este un test al înțelegerii și al compromisului, ambele foarte importante, având în vedere că vei trăi cu aceste alegeri pentru foarte mulți ani. De aceea, pentru a-ți ușura munca, te ajutăm să mobilezi una dintre cele mai importante camere – bucătăria.

Regulile de mai jos sunt un pic mai tehnice, dar te vor ajuta să instalezi toată mobila de bucătărie fără bătăi de cap. Astfel, te lăsăm pe tine să te ocupi de creativitate, în timp ce noi îți dăm sfaturi pe care le poți considera reguli.

Măsoară de mai multe ori

Vorba spune să măsori de două ori și să tai o dată. În privința mobilei de bucătărie, măsuratul este esențial. Măsoară și a doua oară, dacă e nevoie. Mobila de bucătărie trebuie să se integreze perfect cu electrocasnicele pe care le ai sau pe care le vei cumpăra.

Nu uita să ții cont de elementele specifice unei bucătării: țevi de termoficare, racorduri, căi de alimentare cu apă și gaze, plus sistemele de scurgere și aerisire. Elementele electrice sunt, de asemenea, de notat: prize, întrerupătoare și sisteme de iluminat. Nu în ultimul rând, ia în calcul tocurile geamurilor și cel al ușilor.

Amplasează inteligent

Vizitând magazinele de mobilă vei observa că ți se arată bucătării ce fac parte din categoria „cel mai bun scenariu”. Cu toate acestea, limitările de spațiu pe care le ai acasă nu se potrivesc cu cele din târg.

Drept urmare, ține cont de câteva reguli simple, precum așezarea viitoarelor electrocasnice pe suprafața pe care o ai la dispoziție. Astfel, aragazul nu trebuie să stea niciodată lângă perete și trebuie să fie la cel puțin 20 de centimetri distanță de alte elemente precum chiuveta sau frigider.

Mobila de bucătărie trebuie să se integreze perfect cu electrocasnicele pe care le ai sau pe care le vei cumpăra

O bună parte din mobilă, mai ales cea care stă pe podea, va fi o ramă pentru elemente precum chiuvete, plite, cuptoare, mașini de spălat vase sau frigidere. Așa că mergi întotdeauna pe dimensiunile standard, iar electrocasnicele pe care le vei cumpăra ulterior se vor potrivi perfect cu mobila de bucătărie.

Este greu să reziști tentației de a dota bucătăria cu tot ce este mai bun. Cu toate astea, este mai bine să ții cont de câteva reguli simple, care îți vor simplifica viața în bucătărie.