Sistemul de climatizare – una din dotările mașinii fără de care nu ai avea deloc confort. Iarna te încălzește, vara răcește aerul din mașină, evident, dacă funcționează corespunzător. În cazul în care simți că nu emană suficient aer rece sau aerul este greu suportabil, este cazul să mergi la un service autorizat.

Polenul, praful, mucegaiul, bacteriile își fac loc cu ușurință în sistemul de ventilație, mai ales dacă nu îl folosești mult timp și provoacă un miros greu de suportat. În plus față de faptul că este un miros greu, este dăunător pentru sănătate.

Cum te putem ajuta noi?

• Umplem/suplimentăm cantitatea de refrigerator: 15 lei/ 100 g;
• Suplimentăm uleiul din instalația de climatizare: vidare + completare ulei 60 lei;
• Detectăm pierderile mici de freon cu lampa UV (demontăm ansamblul instalației de climatizare): 300 lei;
• Înlocuim conductele sparte;
• Înlocuim compresorul.
Întrucât anual se pierde o cantitate mică de freon, este recomandat să se verifice instalația de climatizare cel puțin o dată pe an, pentru a preveni defectarea altor componente ale angrenajului. „De obicei, conducătorii auto verifică AC-ul când apar probleme. Noi recomandăm verificarea sistemului de climatizare o dată pe an, așa cum recomandă și producătorii auto. Ajută la confort, dezaburire rapidă și chiar la păstrarea sănătății șoferului și a pasagerilor“, spune ing. Dragoș Zlătian, șef service în cadrul Bosch Car Service Ion.

Cum îți dai seama că sistemul de climatizare e defect?

1. Miros urât;
2. Dezaburire lentă;
3. Distribuție inegală a aerului rece în
atmosferă;
4. Zgomote neobișnuite.

100% garanție per manoperă. Mai multe detalii despre cum să te programezi la o verificare a sistemului de climatizare găsești la telefon 0251.415.122 sau pe site-ul nostru www.ionservice.ro.