10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajALDE Dolj: Vom negocia la Bruxelles creșterea subvențiilor pentru fermieri

ALDE Dolj: Vom negocia la Bruxelles creșterea subvențiilor pentru fermieri

La inițiativa deputatului Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, liderul național al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoțit de candidații Norica Nicolai și Andrei Gerea, precum și de secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, s-au întâlnit cu mai mulți fermieri importanți din județul Dolj.

„În ultimii doi ani s-au obținut rezultate execepționale în agricultura județului Dolj sub guvernarea din care ALDE este parte importantă în acest sector. Astfel, Doljul este pe primul loc la absorbția fondurilor europene în domeniu, pe primul loc în creșterea porcilor Mangalița, între primele trei județe în privința plăților APIA către fermieri, a programului minimis pentru tomate. De asemenea, în Dolj s-au înființat 30 de cooperative agricole de producție și 14 asociații cu rol foarte important în modernizarea agriculturii doljene, a precizat Ion Cupă, președintele ALDE Dolj.

ALDE consideră că subvenția pe care o primesc fermierii români indiferent de ceea ce produc este la limita de jos în piramida subvențiilor agricole acordate de UE agricultorilor săi, în condițiile în care costurile de producție nu sunt chiar atât de diferite de la o țară la alta.

„Este inacceptabil să existe diferențe atât de mari în materie de subvenții pentru agricultură la nivelul Uniunii. Preocuparea noastră va fi aceea să facem un front comun în următorul Parlament european și să obținem un buget nediminuat drastic pentru Politica Agricolă Comună. Cel mai important lucru va fi însă acela să reușim să ajustăm subvențiile astfel încât și fermierii români să beneficieze de plăți mai consistente pentru ceea ce produc. România are tradiția, potențialul și climatul să devină o mare putere în acest domeniu“, le-a spus fermierilor prezenți Norica Nicolai, numărul 1 pe lista ALDE pentru Parlamentul European.

Simplificarea tratamentelor fiscale pentru micii fermieri

Eliminarea adeverințelor de la primărie din dosarele pentru subvențiile de la APIA; pentru documentele emise de terți, informațiile să fie solicitate direct de la entitățile emitente sau obținute prin consultarea bazelor de date.
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a promis fermierilor doljeni că toți parlamentarii ALDE vor milita pentru debirocratizarea legislației comunitare în materie agricolă și pentru o reglementare unitară a regimului subvențiilor agricole.

„Vrem o Europă a egalilor, fără mai multe viteze sau cercuri concentrice. Cred că cea mai bună dovadă a unei astfel de Europe ar fi ca, în general, fondurile europene să ajungă mai ușor, mai rapid și mai consistent la cei care au nevoie de ele pentru a se dezvolta. Așa am fi, în sfârșit, o Uniune cu o singură viteză și o singură direcție“, a completat în final președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Comandat de ALDE, executat de Media Sud Europa cod mandatar financiar 41190002

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS