16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDe ce ar trebui să faci o ecografie cardiacă la Centrul Medical Speranța?

De ce ar trebui să faci o ecografie cardiacă la Centrul Medical Speranța?

rbt

Stresul de zi cu zi și stilul de viață nesănătos contribuie din plin la bolile de inimă. Ecocardiografia este de departe cea mai importantă și cea mai frecvent utilizată metodă imagistică din domeniul cardiologiei datorită costurilor mai reduse comparativ cu alte metode imagistice (RMN cardiac, CT cardiac) și, de asemenea, datorită lipsei iradierii, care o face repetabilă ori de câte ori este nevoie pentru a urmări evoluția bolii unui pacient cardiac. Aceasta se poate efectua inclusiv la copii și gravide. Astăzi se consideră că o ecocardiografie aduce mult mai multă informaţie decât o consultație obișnuită și, practic, nu se mai poate imagina cardiologia fără ecocardiografie. Părerea unanimă este că ecocardiografia este recomandată, pentru stabilirea diagnosticului, oricărui pacient cardiac sau oricărui pacient care are unul sau mai multe simptome cardiace: durere în piept, respirație grea, palpitații, oboseală. În plus, mai este recomandată oricărui pacient care are hipertensiune arterială pentru a se vedea în ce măsură este afectată și inima.
La Centrul Medical Speranța, medicii cardiologi dr. Radu Popa și dr. Adrian Coandă folosesc cel mai avansat echipament din România pentru efectuarea unei ecocardiografii transtoracice atât standard -2D, cât și în 3 sau 4 dimensiuni.

De ce este importantă folosirea unui aparat performant?

Un aparat ecografic performant oferă o imagine mai clară, bazată pe tehnologia modernă încorporată, iar pe această imagine clară, măsurătorile sunt mai precise și pe baza acestora medicul cardiolog poate pune un diagnostic corect. Rezolvarea bolilor cardiace necesită o viziune destul de detaliată și clară a tot ceea ce se mișcă în inimă – mușchii inimii, valvele și sângele. Prin urmare, este nevoie de multe moduri de ultrasunete specializate și de aplicații pentru medici care să efectueze acest tip de analiză – atât în 2D, cât și în 4D. Ecocardiografia 4D (spațială + temporală) reprezintă cea mai avansată ecocardiografie la momentul actual. Aceasta permite obținerea unei imagini mai bune a aparatului subvalvular și a relațiilor dintre diferitele structuri, oferind medicului informații calitative și cantitative superioare.

Care sunt beneficiile unei ecocardiografii 4D?

Unul dintre beneficiile unei ecocardiografii 4D este faptul că oferă o analiză precisă a dimensiunilor, a formei și a altor caracteristici ale cheagurilor de sânge posibile din interiorul camerelor inimii. Totodată, oferă o definiție mai precisă a mărimii ventriculului stâng, care are o mare importanță în monitorizarea bolilor cardiace hipertensive progresive sau regresive și a cardiomiopatiei hipertrofice. Chiar și în legătură cu un examen clinic care indică o posibilitate de cardiomiopatie, înainte de efectuarea examinărilor cardiace diagnostice de gradul trei (RMN etc.), este recomandabilă o ecocardiografie 3D sau 4D. Această investigaţie este importantă şi în monitorizarea cardiopatiei ischemice acute sau cronice, la pacienții care tocmai au suferit un atac de cord sau în diagnosticul bolii coronariene. De asemenea, ajută la evaluarea capacităţii de pompare a fiecărei camere a inimii, evaluează volumul de sânge pompat către corp și capacitatea inimii de a menține parametrii hemodinamici în limite normale. Totodată, o ecocardiografie 4D oferă un studiu aprofundat al oricăror leziuni ale mușchiului cardiac, indiferent dacă sunt primare (boli renale ale inimii și valvule ale inimii) sau secundare (de exemplu, metastazarea pericardului).
Atât ecocardiografia 2D, cât și ecocardiografia 4D se pot efectua în cadrul Centrului Medical Speranța, cu măsurători complexe şi complete, comparabilă cu o ecografie făcută în cele mai avansate centre medicale din Europa.
Dacă doriți să vă protejați sănătatea inimii din cauza unui istoric familial al bolilor de inimă sau sunteți într-un grup cu risc crescut ori dacă aveți simptome, programați-vă la Centrul Medical Speranța, Craiova, str. Înfrățirii, nr. 16, tel. 0771.493.887, să discutați cu medicul dumneavoastră astăzi. Sănătatea inimii tale depinde de tine! „Rezultatele corecte și tratamentele adecvate sunt o prioritate pentru noi“, spune dr. Popa Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS