17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj9 moduri de a folosi eficient mașina de spălat vase

9 moduri de a folosi eficient mașina de spălat vase

O folosim zilnic. Uneori, chiar de două ori pe zi, dacă avem familie numeroasă sau am găzduit o petrecere sau o cină cu prietenii. Totuși, de obicei folosim greșit mașina de spălat vase, pentru că nu citim cu atenție instrucțiunile de folosire sau nu ne pasă să evităm cheltuieli suplimentare. De aceea, îți propun nouă trucuri pentru a scoate maximul din mașina de spălat vase. Iar dacă nu ai încă una, sincer, ce mai aștepți pentru a-ți cumpăra una.

Cea mai bună temperatură

În ciuda a ceea ce se crede, temperatura ideală pentru a spăla vasele la mașina de spălat vase este de 70 de grade. Cu toate acestea, statisticile demonstrează că majoritatea dintre noi folosim aceste electrocasnice greșit, spălând la temperaturi între 30 și 40 de grade. O eroare care face ca vasele noastre să nu fie chiar atât de curate pe cât ar putea fi la finalul ciclului de spălare.

Locul potrivit pentru fiecare vase

Deși în mod normal punem fără o ordine anume vasele în interiorul electroasnicului, fără a acorda prea multă atenție, cel mai bine este să punem vasele și paharele din sticlă pe etajera superioară, alături de recipientele de plastic și castroanele. Farfuriile, în schimb, trebuie situate în partea inferioară, în mașina de spălat vase. Totodată, este recomandabil să lăsăm suficient spațiu între ele, pentru a ne asigura că apa poate pătrunde prin toate ungherele și poate spăla corespunzător vesela.

Ce facem cu oalele și tigăile?

Din cauza dimensiunilor acestora, este recomandat să avem grijă unde le așezăm în mașina de spălat vase, întrucât putem obstrucționa ieșirile de apă sau compartimentul pentru detergent. Ceea ce poate duce la o spălare incompletă și neadecvată a restului vaselor. La fel se întâmplă cu toate vasele de dimensiuni mari, care niciodată nu trebuie puse în partea din față a mașinii de spălat vase.

Prespălăm sau nu vasele?

În ciuda obișnuinței din spălarea vaselor în chiuvetă, nu este necesar să prespălăm, clătim și lăsăm la înmuiat vasele înainte de a le introduce în mașina de spălat vase. Din contră, e suficient să le curățăm de resturile de mâncare. Niciodată, așadar, nu trebuie să prespălăm vasele înainte de a le introduce în electrocasnic.

Cuțitele, mereu cu vârful în jos

Poate părea o regulă absură, dar dacă avem un coș special pentru tacâmuri și punem cuțitele cu vârful în sus (considerând că astfel se vor spăla mai bine lamele acestora), este foarte probabil să ne alegem cu tăieturi accidentale în momentul în care manipulăm vasele din mașina de spălat vase. Atenție mare, așadar!

Folosește mereu compartimentul pentru detergent

Nu arunca pastilele de detergent în interiorul mașinii de spălat vase, cum ai face-o în mașina de spălat rufe. Ține cont că aceste aparate dispun de un compartiment propriu care eliberează treptat lichidul, în mod optim pentru a spăla în cele mai bune condiții și cu cele mai bune rezultate vasele, conform unui program prestabilit de fabricant.

Nu supraîncărca mașina de spălat vase

Trebuie să știi că, în ciuda a ceea ce ai putea crede, cu cât introduci mai multe vase în mașina de spălat vase, cu atât rămâne mai puțin spațiu pentru jeturile de apă pentru a se putea strecura printre ele și a le spăla corespunzător. Rezultatul: o spălare ineficientă. Evident, nu trebuie nici să cazi în extrema cealaltă și să speli cu mașina de spălat vase încărcată doar pe sfert sau pe jumătate.

Folosește dozajul corect de detergent

O cantitate prea mică nu va reuși să elimine complet murdăria de pe vasele din mașina de spălat vase, în timp ce o cantitate excesivă nu va crește eficiența electrocasnicului, ci reprezintă o irosire inutilă a produsului. Cu pastilele de detergent, ai deja doza ideală prestabilită.

Filtrele și lamelele mașinii de spălat vase

Scoate și curăță filtrul o dată pe săptămână și curăță regulat compartimentul pentru detergent. Acumularea de murdărie generează probleme la spălatul vaselor și un consum mai mare de energie. Totodată, de câteva ori pe an este recomandabil să scoți și lamelele mașinii de spălat pentru a le curăța. Este mai simplu decât pare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS