11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajInterviu cu Rareș Bogdan şi Ludovic Orban

Interviu cu Rareș Bogdan şi Ludovic Orban

Interviu cu Rareș Bogdan

1. De ce credeți că un jurnalist cu notorietate, așa cum sunteți dumneavoastră, a reprezentat o soluție pentru deschiderea listei de candidați a PNL pentru alegerile europarlamentare?

Rareș Bogdan: Cred că lupta mea în toți acești ani cu nedreptatea, cu hoția, cu Partidul-Stat a confirmat faptul că sunt un om integru, vertical, care-și iubește țara. Partidul Național Liberal mi-a propus această candidatură și am acceptat. Cred că e o continuare firească a bătăliilor mele din fiecare seară de la Realitatea TV și a faptului că m-am simțit întotdeauna apropiat de PNL, chiar dacă din postura de jurnalist am fost și critic cu PNL când a fost cazul.

2. Este un avantaj sau un dezavantaj pentru PNL și pentru dumneavoastră faptul ca proveniți din rândul jurnaliștilor şi nu din rândul politicienilor sau al societății civile? Vă rog să detaliați pentru fiecare dintre cele două variante.

R.B.: Cred că avantajul trebuie să fie pentru România. Indiferent din ce mediu provii, important e să să ai convingeri solide, principii și să iubești această țară. Restul e total irelevant. Sunt numeroase exemple de politicieni de succes care sunt foști orice. Cred că determinarea, valorile, credințele solide reprezintă motoare care pot ridica România. Eu cred în România și aleg să lupt pentru ea, de partea binelui. M-am săturat să văd cum PSD își bate joc de țara mea, cum oameni buni sunt forțați să părăsească România pentru că aici nu primesc nicio șansă. Unde am fi ajuns dacă românii care acum sunt peste hotare ar fi rămas aici? Departe de tot. Pe mine mă doare să văd cum țara mea este în suferință, atacată de o clică precum PSD, care își urmărește doar obiectivele personale.

3. Care credeți că sunt principalele cinci măsuri pe care ar trebui să le ia un guvern care dorește binele țării?

R.B.: Unu – să se asigure că justiția e egală pentru toți. Ajunge cu legile discreționare, cu dedicație. Suferim de ceva ani de zile de sindromul Dragnea, dosare, CCR, ICCJ. Gata!
Doi: Locul României e în Europa. Guvernul PSD a reușit să îngrozească toate cancelariile europene. Fraților, dacă vreți cu rușii, plecați din țară! Dar lăsați România în Europa! Adio măsuri antieuropene!
Trei: Vorbim de fonduri europene, dar nu schimbăm metodologiile de finanțare. Simplificarea birocrației în zona fondurilor europene. Avem modele de succes, Polonia, de exemplu, care atrage aproape 100% din fondurile alocate. Să facem ca ei. Avem absorbție de 14%. Haide să luăm toți banii, ca polonezii! Schimbăm legislația și o facem.
Patru: avem grijă de sănătatea României. Viitorul guvern trebuie să facă din sănătate o prioritate. PSD a promis spitale regionale, dar a oferit doar scandal și legi pentru Dragnea.
Cinci: Infrastructură – viitoarea guvernare trebuie să dezvolte țara. Asta nu se poate fără infrastructură: autostrăzi, centuri ocolitoare, drumuri expres. Avem nevoie de condiții care să atragă investiții, mai ales în sud și în est. Avem modele de dezvoltare în centru și vest. Avem administrații liberale care au reușit. De ce nu le urmăm?

4. Ce credeți că se va întâmpla dacă la alegerile europarlamentare PNL nu va obține un scor mai mare decât PSD?

R.B.: Nu vreau să mă pronunț pe ipoteze. Vedeți ce se întâmplă în țară – e o stare de nemulțumire pe care o simt toți. Sondajele o confirmă. Este clar faptul că oamenii s-au săturat de vorbe. Avem peste 2 ani de guvernare socialistă, iar PSD-ul e în cădere liberă. Este limpede că lumea e nemulțumită. PNL va câștiga cu siguranță alegerile europarlamentare. Important acum este destinul României și soarta țării în viitor.

Interviu cu Ludovic Orban

1. Care este mesajul PNL pentru craioveni? 

Ludovic Orban:  Craiovenii nu trebuie decât să iasă din case și să se uite în jur. Concluzia o pot trage singuri. Minciună, promisiuni neonorate, program de guvernare ratat. De fapt, este foarte simplu: sunt craiovenii mulțumiți de viața lor? Sunt administrațiile pesediste demne de lauda oamenilor din Craiova? Au respectat pesediștii angajamentele asumate? Dacă iei întrebare după întrebare, îți dai seama că realitatea spune altă poveste. Mesajul este clar: vreți dezvoltare, modernizare, sănătate, infrastructură, calitate a vieții? Atunci trimiteți PSD acasă! Nu mai votați cu oameni care v-au dezamăgit, alegeți faptele.

2. Se ştie că în Dolj este fieful PSD. De ce ar trebui craiovenii să voteze partidul dumneavoastră?

L.O.: Doljenii trebuie să voteze PNL pentru că, dacă se uită în jur, e evident că fieful de care vorbiți nu a mișcat lucrurile pentru ei. Așa numitele creșteri de salarii și pensii sunt praf în ochi. Sunt măcinate de inflație toate creșterile. Dacă tragi linie nu rămâi cu nimic. Viața nu e doar despre o stare de fapt. Sudul e PSD, centrul și nord-vestul e PNL etc. Viața e despre lucruri care sunt și care pot fi. De ce să nu punem la cârma satului, comunei, orașului sau țării oameni care au arătat că se poate? Haideți să începem acest lucru pe 26 mai. Pentru că se poate. Se poate dezvoltare, se poate modernizare, se poate digitalizare. Oare e doar o coincidență că cele mai dezvoltate comunități sunt cele conduse de liberali? Nu. Nu e nicio coincidență.

3. Ce scor aveţi ca ţintă pe Dolj pentru alegerile europarlamentare din 26 mai?

L.O.: În general nu avansez scoruri și nu fac pronosticuri, dar sunt multe indicii care ar trebui să vă lămurească. PNL are această mare șansă de a înfrânge PSD și acesta este primul pas pentru a scoate România de sub această nenorocită guvernare. În 26 mai votăm pentru Parlamentul European, pentru cei care să reprezinte inteligent și eficient interesele românilor cu scopul de a fructifica 100% beneficiul Uniunii Europene, dar votăm și o adevărată moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dragnea – Dăncilă. De altfel, aceste două paliere ale votului din 26 mai sunt legate, merg mână în mână, pentru că PSD nu mai are nicio tangență reală cu Europa. Plus referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, care vine să tranșeze odată lucrurile cu această obsesie bolnavă a PSD legată de justiție.

4. Dacă alegerile locale rămân într-un singur tur, PNL recomandă un candidat comun al opoziţiei pentru Primăria Craiova pentru a bate PSD? Dar dacă acest candidat provine de la un alt partid de opoziţie sau din afara partidelor? 

L.O.: PNL s-a bătut și se bate pentru alegeri în două tururi de scrutin. Sperăm să obținem acest lucru, chiar dacă PSD și ALDE se împotrivesc. Nu vreau să fac calcule pe o ipoteză sau alta. Bătăliile nu s-au încheiat, ca atare ne vom pronunța la momentul respectiv. Fiecare luptă are strategia ei. Cert este că PNL a arătat că pune interesul comunității în fața celui de partid. Vom lua cea mai bună decizie la timpul ei. Acum ne luptăm pentru reprezentarea în Parlamentul European. Poate părea o luptă fără miză în ochii oamenilor, dar dacă se uită mai cu atenție o să vadă câte lucruri se pot face de la Bruxelles pentru țară, pornind de la fonduri europene, bugete și până la blocarea unor atacuri concertate ale PSD asupra sistemului de justiție din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS