Societatea City Group arată că este târâtă în scandal mediatic pentru că nu a cedat șantajului

Autori


Față de informațiile apărute în spațiul public, precizăm următoarele:

În temeiul PUZ/PUG, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 23/2000; nr. 352/2008 se obține certificatul de urbanism nr. 1441/12.06.2009 în scopul construirii unui imobil S+P+4E cu destinația de locuințe colective și spații comerciale la parter, la adresa Craiova, str. Împăratul Traian, nr. 59, județ Dolj. Se obțin toate avizele și documentațiile solicitate prin certificatul de urbanism. De asemenea, se obține autorizația de construire nr. 292/06.04.2010 prin care se autorizează execuția lucrărilor de construire pentru „Construire imobil S+P+4E cu destinația de locuințe colective și spații comerciale la parter“.

Dat fiind faptul că ne aflam în perioadă de recesiune economică, urmare a crizei economice din anii 2009-2010, societatea a luat decizia de a amâna momentul construirii imobilului. Prin urmare, autorizația de construire a expirat fără a fi demarate lucrările de construire.
În anul 2017 se obține o nouă autorizație de construire cu nr. 302/04.04.2017.

Primăria Municipiului Craiova, la reautorizare, a solicitat doar punctul de vedere de la Ministerul Cultelor și studiul de însorire, în baza Legii 50/1991 art. 7 alin. (6). „Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire fără a fi necesar un nou certificat de urbanism“. Astfel, nefiind nevoie de emiterea unui nou certificat de urbanism, pe cale de consecință nu a mai fost nevoie de obținerea altor avize.

În timpul execuției lucrărilor, urmare a sesizării nr. 8235/03.06.2017 înregistrată la SCSP Dolj cu nr. 417/04.09.2017, s-a efectuat un control igienico-sanitar de către DSP Dolj, prin care s-a constatat faptul că imobilul la care se făcea referire în petiție este în stadiul de ridicare și că din studierea documentelor puse la dispoziție de către societate a rezultat faptul că pentru construcția în curs de execuție aflată la nr. 59 pe str. Împăratul Traian există aviz sanitar eliberat de DSP Dolj, dar că avizul sanitar respectiv era eliberat pentru adresa str. Împăratul Traian nr. 61 și i-a fost aplicată ca și măsură obținerea unui nou aviz sanitar.

Această situație se explică prin faptul că, anterior obținerii primei autorizații de contruire, SC CITY GROUP CONSTRUCT SRL, proprietară a două terenuri învecinate aflate la numerele 59 și 61 de pe strada Împăratul Traian, a obținut alipirea acestora confom actului de alipire nr.9 20/04.04.2008.
În acest sens, ne-am adresat DSP Dolj în vederea emiterii unui nou aviz sanitar pentru adresa str. Împăratul Traian, nr. 59, cu documentația înregistrată sub nr. 11834/10.10.2017, documentație care cuprindea și studiul de însorire. În urma documentației depuse, DSP Dolj ne răspunde cu adresa nr. 11834/13.10.2017, comunicându-ne faptul că nu se va emite notificare de asistență de specialitate întrucât a fost emisă Autorizație de Construire nr. 302/04.04.2017.

Față de actele sus expuse, considerând că este vorba de o eroare materială, în data de 23.10.2017, cu adresa nr. 78, înregistrată la DSP Dolj sub nr. 12606/24.10.2017, am solicitat îndreptarea erorii materiale strecurată în avizul sanitar nr. 546/02.09.2009, și anume îndreptarea erorii ce privea numărul factorial, respectiv din str. Împăratul Traian nr. 61 în str. Împăratul Traian nr. 59, solicitare la care nu am primit răspuns nici până azi.
Pentru clarificarea aspectului am solicitat eliberarea unei copii după documentația depusă în vederea obținerii avizului nr. 546/02.09.2009, comunicându-ni-se prin adresa nr. 14022/22.11.2017 faptul că, în urma verificărilor dispuse și efectuate în evidențele DSP Dolj, a fost identificată înregistrarea solicitării societății din registrul intrări-ieșiri avize sanitare din anul 2009, dar că în arhiva instituției nu au mai fost identificate alte documente.
Societatea a publicat pe site-ul citygroupresidence.ro toate studiile de însorire menționate mai sus.

În continuare, arătăm următoarele:
– Persoanele reclamante, angajați la DSP Dolj, „instituție în cadrul căreia nu se regăsesc documentele care au stat la baza emiterii avizului sanitar nr. 546/02.09.2009“, au făcut mai multe demersuri în vederea constrângerii societății pentru a cumpăra imobilul deținut de aceștia la un preț supraevaluat.
– În considerarea normelor de bună vecinătate, societatea a acceptat să poarte o discuție cu reclamantul, încercând să înțeleagă ce nemulțumiri are acesta.
– Din discuții a reieșit faptul că acesta dorește să fie despăgubit de societate prin vânzarea bunului imobil la un preț supraevaluat, invocând în mod nefondat că nu i se asigură lumina solară așa cum prevedere OMS 119/2014.
– De bună credință fiind, societatea i-a propus acestuia să aleagă cinci arhitecți din Craiova sau București, în mod aleatoriu, care să realizeze studiul de însorire, pe cheltuiala societății, propunere refuzată nejustificat de acesta.
– Aceasta a mai arătat că singurul interes față de această plângere este acela de a-și vinde casa, cu un preț supraevaluat.

Văzând că este victima unei încercări de șantaj, societatea a formulat plângere penală pe numele reclamantului pentru infracțiunea de șantaj, prevăzută de art. 207 alin. 1, 2 și 3 C.p.

Societatea arată că nu se face responsabilă de modul în care DSP arhivează documentele, iar pentru dovedirea bunei credințe, aceasta este dispusă să procedeze la elaborarea studiilor de însorire de către experți judiciari și extrajudiciari, fiind convinsă de corectitudinea studiilor de însorire deja întocmite și depuse la instituțiile abilitate.


Comenteaza acum

Alte stiri

2 aprilie 2019

Dolj: Prinşi băuţi la volan

Poliţişti din cadrul Secției 4 Rurală Coșoveni au fost sesizați, ieri, de un conducător auto cu privire la faptul că, în comuna Teasc, pe DN 55, conducătorul unei autoutilitare conduce haotic, punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic. ...

Sumarul ediției de joi, 25 aprilie 2019

Actualitate

» Viorica Dăncilă: Mai mulţi colegi au vrut restructurare, inclusiv Dragnea / Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului
» DNA: Modificările la Codurile penale vor afecta substanțial activitatea de urmărire penală și tragerea la răspundere a celor care au săvârșit fapte penale / Va fi închis un procent mare de dosare de corupție
» Gunther Krichbaum îi cere președintelui Comisie Europene activarea articolului 7 împotriva României
» Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din Alianța Liberal-Democraților Europeni
» O tânără din SUA a fost acceptată la 115 facultăţi. Universităţile i-au ofierut burse, în total, în valoare de 3,7 milioane de dolari
» Denunțătorul lui Bogdan Olteanu, trimis în judecată de DIICOT pentru delapidare și spălare de bani
» Ce au făcut alte țări pentru a crește interesul elevilor pentru știință, matematică și inginerie
» PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind repatrierea rezervei de aur
» O femeie din Uganda se luptă să își crească cei 38 de copii, mai multe perechi de gemeni și cvadrupleți
» Academia de Poliție își argumentează decizia de a nu-l lăsa fără titlul de doctor pe șeful DGA Cătălin Ioniță, acuzat de plagiat
» Verificări Start-Up Nation 2018-2019: Situația celor admiși, când începe contractarea
» Kievul adoptă o lege care sporește obligativitatea folosirii limbii ucrainene
» Mehedinţi: Accident rutier cu trei victime
» (Galerie Foto)Mehedinţi: La datorie, pentru o minivacanţă în siguranţă
» (Galerie Foto): Marfă multă, clienți puțini în centrele temporare de sacrificare a mieilor: „Merge rău, rău de tot!“
» Mănăstiri, Catedrale şi Biserici controlate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”
» Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice lansează cercetarea “Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”
» Putin se arată surprins de reacțiile provocate de decretul pașapoartelor: Nu diferă de ce au făcut România și Ungaria pentru etnicii lor
» Parlamentul European lansează un videoclip de promovare a participării la vot
» Pompierii gorjeni au donat alimente pentru două familii sărace, cu 11 copii
» Gorj: 20 de percheziții la comercianții de carne
» Cum se va desfăşura activitatea de colectare a deşeurilor
» Craiova: Razie printre comercianţii d produse de panificaţie
» Incendiu în fostul Teatru de Păpuşi
» Dolj: Prins băut şi fără permis la volan
» Craiova: Pentru că nu au respectat culoarea semaforului, 14 şoferi au rămas fără permis
» Măsuri de fluidizare a traficului în zona Agenției de Încasare Fetești
» Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 declină competenţa către DNA în cazul jurnalistei ameninţată cu moartea de un cadru MAI
» Preşedinţia a anunţat oficial care sunt cele două întrebări pentru referendumul din 26 mai
» (GALERIE FOTO) Ministrul Transporturilor solicită demiterea şefului aeroportului Otopeni
» Amenzi uriașe în Sănătate. Dezbaterea publică a acestui proiect până în luna iunie
» O nouă explozie a fost auzită într-un oraş din apropierea capitalei din Sri Lanka
» Un copil de 11 ani, olimpic la matematică, mort după ce a căzut de la etajul patru al unui hotel din Hunedoara
» Restricţii de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2

Publireportaj

» We Love Retro îi aduce şi pe Captain Hollywood Project la Craiova
» IT – De la idee la business. Creare incubator de afaceri sectorial în domeniul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor prin reabilitarea, extinderea și reconversia unui imobil neutilizat și dotarea acestuia cu active (corporale și necorporale)

Dolj

» Măsuri de ordine publică pe stadionul „Ion Oblemenco” la meciul U Craiova 1948 Club Sportiv – SEPSI OSK Sf. Gheorghe
» Craiova: Un fals instructor auto, prins de poliţişti
» Razie a poliţiştilor doljeni în Vinerea Mare

Gorj

» Gorj: Bărbat reţinut pentru distrugere
» Gorj: Soţ şi soţie, agresaţi de un bărbat
» Școala de Bani pe Roți – Caravana FLIP, poposeşte în perioada 25 aprilie – 11 mai la Târgu-Jiu. Ateliere gratuite de educație financiară
» Gorj: Încă doi suspecţi anchetaţi în dosarul primarului din Vladimir

Olt

» Jandarmii olteni asigură ordinea publică pe perioada Sărbătorilor Pascale şi Zilei Internaționale a Muncii

Sport

» Fotbal / Alb-albaștrii n-au dat, ci au luat două cu Viitorul. „U“ Craiova, un nou joc dezamăgitor

Sanatate

» UNICEF a lansat o campanie globală de susținere a vaccinării

Magazin

» Cel mai avansat robot social din lume va fi la București în 21-22 mai
» Ken Kercheval, cunoscut pentru rolul Cliff Barnes din serialul „Dallas”, a murit
» Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri
» Câştigător de Oscar, actorul Al Pacino, împlineşte 79 de ani

Top