8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIonuț Dincă, hair stylist ID Studio: „Părul este cea mai frumoasă haină care te îmbracă. Preţuieşte-l!“

Ionuț Dincă, hair stylist ID Studio: „Părul este cea mai frumoasă haină care te îmbracă. Preţuieşte-l!“

Părul este cel mai important accesoriu în conturarea unui look perfect. Cum trebuie să îl îngrijim, care sunt greşelile ce duc la deteriorarea lui şi cât de important este să ţinem cont de sfatul unui specialist aflaţi din interviul pe care ni l-a oferit Ionuț Dincă, hair stylist la ID Studio.
Gazeta de Sud: Care sunt secretele unei coafuri reuşite şi cât de important este să acordăm atenţie părului?
Ionuţ Dincă: Părul este cel mai preţios accesoriu şi este extrem de important să îi acordăm atenţia cuvenită. Majoritatea doamnelor investesc sume considerabile în haine, bijuterii sau accesorii, dar părul este podoaba cu care rămânem toată viaţa şi trebuie să o preţuim.
GdS: Care sunt trendurile în materie de culoare în acest sezon?
I.D.: Consider că se poate opta pentru o gamă largă de culori, contează atitudinea şi felul în care îţi porţi coafura. De asemenea, e bine să alegi culoarea care ţi se potriveşte. Nu vor dispărea niciodată roşul, arămiul, negrul, blondul auriu, blondul gri, şatenul, blondul platinat.
GdS: Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile atunci când se vopsesc?
I.D.: Greşeala multor femei este că uneori îşi fac o anumită culoare numai pentru că o văd la altcineva. Se poate întâmpla însă ca lor să nu li se potrivească la fel de bine şi din acest motiv le recomand să ceară părerea unui specialist. Multe dintre ele îşi cumpără pudră din comerţ şi folosesc un oxidant împreună cu pudra, care este tot un oxidant, şi atunci fac cea mai mare greşeală pentru că nu au de unde să ştie care sunt proporţiile de amestec între pudră şi oxidant. Ele folosesc de multe ori un oxidant prea puternic, din dorinţa de a scoate pigmentul de negru din păr, spre exemplu, şi de a se face blond platinat. Pe noi ne interesează calitatea părului, nu neapărat culoarea, care poate să rămână puţin mai închisă şi să o deschidem treptat, important este să avem o bază curată şi sănătoasă. Dacă părul este degradat, uscat şi deteriorat, nu mai poţi pune vopsea pe el şi chiar trebuie tuns pentru că amestecurile nepotrivite l-au distrus.
GdS: Multe dintre noi folosim frecvent placa. Este bine, este rău?
I.D.: Dacă părul este foarte agasat şi expus la agresiuni mecanice, adică dacă se foloseşte placa în exces, la o temperatură extrem de ridicată, se distruge grăsimea naturală a părului, care devine extrem de uscat. Atunci când vrei să vopseşti acel păr, ai toate şansele ca el să se rupă. Părul are nevoie de protecţie naturală şi acea protecţie i-o oferă sebumul. Multe dintre doamne folosesc plăci de calitate îndoielnică, iar acestea le distrug părul chiar dacă le utilizează doar o dată pe lună. Sunt însă femei care se fac zilnic cu placa şi nu li se întâmplă nimic, şi asta întrucât contează calitatea plăcii.
GdS: Care sunt elementele de care trebuie să ţinem cont atunci când ne vopsim?
I.D.: Culoarea tenului, geometria feţei, textura firului de păr, dar şi gradul lui de deteriorare. Este foarte important ca doamnele să se adreseze unui specialist pentru că acesta va face o diagnoză corectă. În funcţie de fizionomia feţei, stabilim dacă folosim o culoare caldă sau mai stridentă, dacă e nevoie să mascăm anumite trăsături sau, dimpotrivă, să le punem în evidenţă. Eu aleg culorile personalizat, iar în funcţie de culoarea tenului şi de geometria feţei putem recurge la accente de mov, blond, roz, blond auriu, maro, ciocolatiu etc. Sunt accente care personalizează culoarea. E foarte important ca oamenii să aibă încredere în hair stylist pentru că atunci vor purta cu mult mai multă încredere coafura.
GdS: Care sunt criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem o coafură?
I.D.: Este important ca aceasta să confere comoditate. Atât tunsoarea, cât şi culoarea trebuie să fie uşor de întreţinut şi după ce clienta pleacă din salon pentru că degeaba o aranjez dacă după câteva spălări părul ei îşi va pierde din culoare. Eu nu vreau să dau dependenţă clientelor, ci, dimpotrivă, îmi doresc să le ajut să îşi păstreze cât mai mult culoarea şi să se vopsească odată la trei-patru luni. În acest sens, le recomand şampoane cu pigment pentru întreţinerea rădăcinilor şi lungimilor, care să confere sănătate părului. Avem şampoane pentru orice tip de păr – subţire, deteriorat -, şampon pentru volum, şampon împotriva căderii părului, şampon pentru mătreaţă, hidratante, cu protecţie pentru culoare, post-colorare. Lucrurile sunt simple dacă stai de vorbă cu un specialist care să îţi să spună ce trebuie să foloseşti şi acasă, şi la salon.
GdS: Ce putem face pentru a reuşi să arătăm bine, dar să avem şi un păr sănătos?
I.D.: Abonamentele la un salon de frumuseţe sunt cea mai bună soluţie întrucât costă mai puţin decât dacă ţi-ai achiziţiona respectivele produse pentru acasă. La ID Studio, un abonament de cinci şedinţe costă 195 de lei şi include o şamponare cu un şampon degresant, care să dea jos reziduurile, a doua şamponare cu un şampon special pentru textura firului de păr, după care al treilea pas este aplicarea unei măşti. Al patrulea pas este folosirea unei măşti fără clătire, apoi a unui ulei de hidratare, după care uscăm şi coafăm. La final putem coafa, cu o placă profesională, cu infuzie de ulei de argan, sau putem face onduleuri lejere. În afară de abonamente, mai avem tratamente cu cheratină din lapte de animale, dar şi cu acid hialuronic.
GdS: Unde vă găsesc doamnele şi domnişoarele?
I.D.: La ID Studio, fiecare doamnă și domnișoară este specială, iar tunsoarea și coafura părului sunt o provocare pentru specialiști. În cele două locaţii pe care le avem – pe bulevardul Știrbei Vodă 7A, et. 2, lângă Laguna Albastră, şi pe Calea Severinului, nr. 2D – lucrează zece specialişti care vin în sprijinul doamnelor şi domnişoarelor cu tratamente care acoperă nevoile lor. Părul este cea mai frumoasă haină care te îmbracă. Preţuieşte-l!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS