17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCardio Help - un singur nume, mai multe specializări

Cardio Help – un singur nume, mai multe specializări

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, stilul de viaţă alert şi lipsa de odihnă declanşează boli care ne afectează de la vârste din ce în ce mai fragede. În România, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii, cu circa 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, adică de trei ori mai mult decât decesele provocate de cancer. În acelaşi timp, numărul pacienților diagnosticați cu boli pulmonare este în creștere. Medicii atrag atenţia că şi afecţiunile endocrine au luat amploare în ultimii ani în rândul românilor. De multe ori, un consult întâmplător ne poate pune un diagnostic neaşteptat, spune Laura Bogdan, medic primar cardiolog la Cardio Help. Din dorinţa de a fi cât mai aproape de pacienţi şi pentru a le oferi acces facil la o gamă largă de servicii medicale, Cardio Help şi-a extins echipa de specialişti. Începând din această lună, pe lângă specializările Cardiologie şi Pneumologie, pacienţii care se adresează Cardio Help pot beneficia de servicii medicale şi în cabinetele de Medicină Internă şi Endocrinologie. „Extinderea paletei de specializări a Cardio Help a venit ca o necesitate. Fiind o patologie foarte diversă la Cardiologie, constatam că pacienţii au şi alte afecţiuni. Unul dintre simptomele frecvente pentru care se prezintă la cabinet este faptul că obosesc atunci când fac efort. Mulţi pun acest lucru pe seama afecţiunilor cardiace şi se prezintă la Cardiologie, dar, în realitate, la consultaţie, descoperim că, de fapt, nu au o suferinţă cardiacă, ci pulmonară, caz în care sunt îndrumaţi spre Pneumologie, pentru investigaţii mai aprofundate. Au fost situaţii în care am depistat pacienţi care sufereau şi de hepatită cronică sau aveau afecţiuni tiroidiene. Am ajuns la asocierea acestor patru specialităţi pentru că acoperă cele mai frecvente afecţiuni, iar pacientul pleacă lămurit în urma unei consultaţii. Tratamentul cardiologic poate să influenţeze anumite organe şi atunci e bine să ştii dacă pacientul acela este sănătos sau riscăm să întâmpinăm probleme pe parcursul tratamentului. Specialităţile le-am ales în funcţie de patologia pe care am întâlnit-o“, a spus Laura Bogdan, medic primar cardiolog la Cardio Help.
Faptul că poate face mai multe investigaţii într-un singur loc presupune o economie de timp pentru pacient, care are şi avantajul că îi este stabilit foarte repede diagnosticul. Nu în ultimul rând, comunicarea între specialişti poate ajuta la identificarea celui mai bun tratament. „Prin comunicarea pluridisciplinară, putem să ne consultăm, astfel încât să fie bine pentru pacienţi. Ne confruntăm uneori cu cazuri extrem de complicate şi din acest motiv este foarte importantă o analiză împreună cu ceilalţi specialişti“, a adăugat Laura Bogdan.

Odihniţi-vă înainte de a obosi!

Cabinetul Cardio Help se adresează pacienţilor de orice vârstă şi dispune, pe lângă pregătirea profesională deosebită, şi de dotări medicale de ultimă generaţie. Aici, monitorizarea afecţiunilor înseamnă mai mult decât consultaţii şi tratament medicamentos, înseamnă şi preocupare pentru suflet. „Este foarte importantă încrederea pe care le-o insuflăm pacienţilor. Ne dorim ca aceştia să ştie că nu boala îi conduce pe ei, ci ei sunt cei care gestionează problemele. La toate disciplinele Cardio Help este vorba de afecţiuni cronice, care presupun o prezentare periodică la medic, indiferent de starea lor de sănătate. Este şi recomandarea pe care o facem pacienţilor: să revină periodic la control, chiar dacă sunt bine. Este indicat să evite automedicaţia şi să nu îşi pună singuri diagnosticul. Am avut o pacientă care suferea de gripă şi a interpretat durerea din piept în contextul acestei viroze. Femeia, o tânără care nu era cunoscută cu alte afecţiuni, suferise, de fapt, un infarct“, a adăugat Laura Bogdan.
Pe lângă vizitele regulate la medic, e bine să avem grijă de sănătatea noastră în fiecare zi. Respectarea unui program de odihnă, precum şi găsirea unui echilibru între activitate şi repaus sunt soluţii la îndemâna oricui. Medicii spun că niciodată nu este prea târziu pentru a schimba ceva în viaţa noastră. „Pacienţii se plâng de oboseală cronică şi spun că nici orele de somn nu îi ajută să se simtă mai bine. Priorităţile s-au schimbat, iar oamenii sunt tentaţi să neglijeze sănătatea atâta timp cât nu au o problemă. Este însă extrem de important să ne odihnim înainte de a obosi, să nu ajungem într-o stare de epuizare pentru a lua o pauză, ci să ne deconectăm câte puţin în fiecare zi. În plus, o persoană odihnită este mult mai eficientă. Contează foarte mult să înţelegem acest lucru“, a subliniat Laura Bogdan.
Preţuiţi-vă sănătatea, preveniţi problemele grave, care vă pot afecta atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei dragi şi adresaţi-vă cabinetului Cardio Help, situat pe Calea Bucureşti, bl. D2, sc. 4, ap 2, tel. 0251708626. Aici veţi găsi ajutor atât pentru inimă, cât şi pentru suflet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS