Cardio Help – un singur nume, mai multe specializări

Autori


Stresul, alimentaţia dezechilibrată, stilul de viaţă alert şi lipsa de odihnă declanşează boli care ne afectează de la vârste din ce în ce mai fragede. În România, afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii, cu circa 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, adică de trei ori mai mult decât decesele provocate de cancer. În acelaşi timp, numărul pacienților diagnosticați cu boli pulmonare este în creștere. Medicii atrag atenţia că şi afecţiunile endocrine au luat amploare în ultimii ani în rândul românilor. De multe ori, un consult întâmplător ne poate pune un diagnostic neaşteptat, spune Laura Bogdan, medic primar cardiolog la Cardio Help. Din dorinţa de a fi cât mai aproape de pacienţi şi pentru a le oferi acces facil la o gamă largă de servicii medicale, Cardio Help şi-a extins echipa de specialişti. Începând din această lună, pe lângă specializările Cardiologie şi Pneumologie, pacienţii care se adresează Cardio Help pot beneficia de servicii medicale şi în cabinetele de Medicină Internă şi Endocrinologie. „Extinderea paletei de specializări a Cardio Help a venit ca o necesitate. Fiind o patologie foarte diversă la Cardiologie, constatam că pacienţii au şi alte afecţiuni. Unul dintre simptomele frecvente pentru care se prezintă la cabinet este faptul că obosesc atunci când fac efort. Mulţi pun acest lucru pe seama afecţiunilor cardiace şi se prezintă la Cardiologie, dar, în realitate, la consultaţie, descoperim că, de fapt, nu au o suferinţă cardiacă, ci pulmonară, caz în care sunt îndrumaţi spre Pneumologie, pentru investigaţii mai aprofundate. Au fost situaţii în care am depistat pacienţi care sufereau şi de hepatită cronică sau aveau afecţiuni tiroidiene. Am ajuns la asocierea acestor patru specialităţi pentru că acoperă cele mai frecvente afecţiuni, iar pacientul pleacă lămurit în urma unei consultaţii. Tratamentul cardiologic poate să influenţeze anumite organe şi atunci e bine să ştii dacă pacientul acela este sănătos sau riscăm să întâmpinăm probleme pe parcursul tratamentului. Specialităţile le-am ales în funcţie de patologia pe care am întâlnit-o“, a spus Laura Bogdan, medic primar cardiolog la Cardio Help.
Faptul că poate face mai multe investigaţii într-un singur loc presupune o economie de timp pentru pacient, care are şi avantajul că îi este stabilit foarte repede diagnosticul. Nu în ultimul rând, comunicarea între specialişti poate ajuta la identificarea celui mai bun tratament. „Prin comunicarea pluridisciplinară, putem să ne consultăm, astfel încât să fie bine pentru pacienţi. Ne confruntăm uneori cu cazuri extrem de complicate şi din acest motiv este foarte importantă o analiză împreună cu ceilalţi specialişti“, a adăugat Laura Bogdan.

Odihniţi-vă înainte de a obosi!

Cabinetul Cardio Help se adresează pacienţilor de orice vârstă şi dispune, pe lângă pregătirea profesională deosebită, şi de dotări medicale de ultimă generaţie. Aici, monitorizarea afecţiunilor înseamnă mai mult decât consultaţii şi tratament medicamentos, înseamnă şi preocupare pentru suflet. „Este foarte importantă încrederea pe care le-o insuflăm pacienţilor. Ne dorim ca aceştia să ştie că nu boala îi conduce pe ei, ci ei sunt cei care gestionează problemele. La toate disciplinele Cardio Help este vorba de afecţiuni cronice, care presupun o prezentare periodică la medic, indiferent de starea lor de sănătate. Este şi recomandarea pe care o facem pacienţilor: să revină periodic la control, chiar dacă sunt bine. Este indicat să evite automedicaţia şi să nu îşi pună singuri diagnosticul. Am avut o pacientă care suferea de gripă şi a interpretat durerea din piept în contextul acestei viroze. Femeia, o tânără care nu era cunoscută cu alte afecţiuni, suferise, de fapt, un infarct“, a adăugat Laura Bogdan.
Pe lângă vizitele regulate la medic, e bine să avem grijă de sănătatea noastră în fiecare zi. Respectarea unui program de odihnă, precum şi găsirea unui echilibru între activitate şi repaus sunt soluţii la îndemâna oricui. Medicii spun că niciodată nu este prea târziu pentru a schimba ceva în viaţa noastră. „Pacienţii se plâng de oboseală cronică şi spun că nici orele de somn nu îi ajută să se simtă mai bine. Priorităţile s-au schimbat, iar oamenii sunt tentaţi să neglijeze sănătatea atâta timp cât nu au o problemă. Este însă extrem de important să ne odihnim înainte de a obosi, să nu ajungem într-o stare de epuizare pentru a lua o pauză, ci să ne deconectăm câte puţin în fiecare zi. În plus, o persoană odihnită este mult mai eficientă. Contează foarte mult să înţelegem acest lucru“, a subliniat Laura Bogdan.
Preţuiţi-vă sănătatea, preveniţi problemele grave, care vă pot afecta atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei dragi şi adresaţi-vă cabinetului Cardio Help, situat pe Calea Bucureşti, bl. D2, sc. 4, ap 2, tel. 0251708626. Aici veţi găsi ajutor atât pentru inimă, cât şi pentru suflet.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 martie 2019

Actualitate

» Tudorel Toader a pregătit OUG care va permite celor condamnați înainte de noiembrie 2018 la completurile de 5 de la instanța supremă să depună contestație în anulare. Liviu Dragnea, printre beneficiari
» PNL Dolj: nu mai sunt bani pentru comunităţile locale
» Manfred Weber spune că Timmermans și socialiștii europeni ar trebui să sancționeze PSD, partid care e pe punctul de a legaliza corupția
» Restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone la frontiera cu Ungaria
» Petiția pentru anularea Brexit-ului a ajuns la aproape 3 milioane de semnături
» Iohannis cheamă la consultări societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum pe justiţie
» Grefierii din Craiova şi Târgu Jiu cer condiţii mai bune de muncă
» Restricții de circulație în Grecia
» Peste 1.500 de grefieri cer condiţii mai bune de muncă
» Premierul Dăncilă în vizită în SUA
» Uniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie
» Trafic restricţionat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa timp de două săptămâni
» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe DN 7

Dolj

» Ce riscuri sunt pentru elevii care abandonează şcoala
» Se opresc gazele pe trei străzi din Craiova
» Dolj: Patru medii de 10 la clasa a VIII-a şi nici una la clasa a VII-a, în urma rezultatului la simulare
» Continuă proiectul „De ce să sortăm gunoiul?“, la Biblioteca Judeţeană
» Tot podiumul pentru studenţii automatişti craioveni
» Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Craiova
» Dolj: Prinşi conducând fără permis
» Craiova: Zilele Elena Farago la cărticica pentru prichindei și copii mai măricei
» (FOTO, VIDEO) Craiova: Dosar penal pentru demolare fără autorizație a unei clădiri
» Cărţi funciare gratuite pentru locuitorii din 25 de localităţi doljene
» Craiova: Şoferii care au trecut pe roşu, sancţionaţi
» Dolj: Depistat în timp ce sustrăgea arbori din pădure
» Dolj: Pistol găsit în urma unei percheziţii
» Dolj: Prins băut la volan

Olt

» Corupere sexuală a unui minor într-un fast-food din Slatina
» Olt: Vizibilitate redusă pe DN 65 din cauza ceţii

Mehedinţi

» Sute de elevi au vizitat IPJ Mehedinţi
» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Agenţii de securitate, verificaţi de poliţişti
» Vâlcea: Transport ilegal de animale, depistat de poliţişti
» Incendiu violent într-o pădure din comuna vâlceană Mălaia
» Vâlcea: Cercetate pentru furt calificat

Sport

» Fotbal / Doljenii au luat 9 puncte din 9 în etapa a 19-a de la Liga a III-a, seria 3
» Simona Halep vs Taylor Townsend, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ora 00:30
» Fotbal / „Tineretul“ lui Rădoi a pierdut la limită cu Spania

Magazin

» Cel mai puternic antibiotic natural. Este folosit din vechime, dar mulți nici nu știu despre el
» Cuişoarele au puteri miraculoase
» Topul Fericirii în 2019. Unde se plasează România
» Hong Kong intenţionează să construiască o insulă artificială
» Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult
» Rănile nevindecate din copilărie ne ghidează viața. Evită să îi spui copilului tău următoarele cuvinte!
» Inteligenţa artificială, un posibil viitor star al industriei muzicale
» Colonizarea Lunii și cucerirea Sistemului Solar
» Aproape 43% din teritoriul Uniunii Europene era acoperit de păduri în 2015
» 50 de lucruri uimitoare despre corpul uman
» Topul celor mai fericite ţări de lume. România – locul 48
» Astăzi se sărbătoreşte ziua mondială a apei

Top